Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχίζει το Σάββατο η Σύνοδος Κορυφής

ΒΙΕΝΝΗ.-

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης φθάνει το πρωί του Σαββάτου στην ασκούσα αυτό το εξάμηνο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Αυστρία, για να πάρει μέρος στη διήμερη άτυπη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στην κωμόπολη Πέρτσαχ της νότιας επαρχίας της Καρινθίας.

Η Σύνοδος στο Πέρτσαχ θα σηματοδοτήσει τις μελλοντικές κατευθύνσεις για την Ευρωπαϊκή Ενωση, μετά την επίτευξη ήδη δύο καθοριστικών στόχων, της ενιαίας αγοράς και του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, δηλαδή πάνω σε μείζονος σημασίας ζητήματα όπως, πολιτική απασχόλησης, κοινωνική πολιτική, οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, εσωτερική ασφάλεια και εξωτερική πολιτική.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο κ. Κλίμα διαβεβαίωσε, πως η Σύνοδος στο Πέρτσαχ δε θα είναι συνάντηση "επανεθνοποίησης", όπου οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων θα στραφούν κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή κατά των επιμέρους Συμβουλίων Υπουργών, αλλά όπου θα συζητηθεί η ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης στον κόσμο.

Για τον κ. Κλίμα, η Σύνοδος του Πέρτσαχ θα έχει επιτυχία, αν από αυτή δοθούν ωθήσεις για την παραπέρα εξέλιξη της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ