Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Υπέρμετρη αισιοδοξία χωρίς... ανάλυση

Μετά την Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα αχολήθηκε χθες σε συνεδρίασή της με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για το κόμμα και το πρόγραμμα δράσης της το επόμενο διάστημα. Τα συμπεράσματα δεν μπορούσαν βέβαια να είναι διαφορετικά από αυτά της ΠΓ και πάλι δε φώτισαν πλευρές της πολιτικής παρουσίας και επιρροής του ΔΗΚΚΙ, που φαίνεται να είναι μειωμένη, ειδικά στο χώρο του Λεκανοπεδίου Αττικής και στη Θεσσαλονίκη. Επικρατεί μια υπέρμετρη αισιοδοξία η οποία κάνει αναφορές για πανελλαδική άνοδο (συναθροίζοντας υψηλά ποσοστά σε νομαρχίες, που όμως είναι αποτέλεσμα συνυποστήριξης με άλλα κόμματα, και όχι καθαρά του ΔΗΚΚΙ) ενώ είναι ενδεικτικό ότι σε 7 νομαρχίες δεν εκπροσωπήθηκε καν είτε αυτόνομα είτε με συνυποστήριξη.

Δίνεται επίσης ιδιαίτερο βάρος στην - όπως σημειώνεται - αυξημένη αποχή, στην αύξηση των λευκών και των ακύρων, ενώ επισημαίνεται ότι το μήνυμα των εκλογών δεν το πήρε η κυβέρνηση, "γι' αυτό επιμένει στη συνέχιση της απάνθρωπης και ταυτόχρονα αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής" και καταλήγει ότι χρειάζεται ένταση της δουλιάς της ΚΟ μέσα και έξω από τη Βουλή και στο μαζικό κίνημα "με παρουσία όλων των βουλευτών σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις".

Τις επόμενες μέρες, ακόμα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, με το ίδιο θέμα, την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

  • Χθες το βράδυ εξάλλου ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, κατέθεσε καταγγελία προς τα ΜΜΕ, με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό, για αποσιώπηση από τα δελτία ειδήσεων κρατικών και ιδιωτικών καναλιών, της συνεδρίασης της ΚΟ του ΔΗΚΚΙ, καθώς και για άνιση συνολικά μεταχείριση του κόμματός του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ