Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αρωγός, στις αντεργατικές μεθοδεύσεις, η κυβέρνηση

Ο Μπ. Αγγουράκης, με Επίκαιρη Ερώτηση, κατήγγειλε ότι η πολυεθνική διαχειρίστρια των ναυπηγείων, με τη στήριξη της κυβέρνησης, απαιτεί επιστροφή στο εργασιακό καθεστώς Νιάρχου

Αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και στήριξη της πολυεθνικής διαχειρίστριας των ναυπηγείων που απαιτεί απολύσεις εργαζομένων, έδωσε χθες στη Βουλή η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη.

Η υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι συμβάσεις που έχει υπογράψει το δημόσιο με τα ναυπηγεία (τέσσερις κανονιοφόροι, δύο υποβρύχια, βαγόνια ΟΣΕ και ΗΣΑΠ) προχωρούν κανονικά. Για δε τις μεθοδεύσεις της πολυεθνικής διαχειρίστριας, είπε ότι αυτή προσπαθεί "να αξιοποιήσει και να διευθετήσει το προσωπικό εις τρόπον ώστε να ελαχιστοποιήσει αυτούς που δεν απασχολούνται. Και αυτό το κάνει προς την κατεύθυνση του να μπορέσει το ναυπηγείο να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση".

"Οι δεσμεύσεις για συμβάσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, ήταν πολύ περισσότερες από αυτές που ανέφερε η υφυπουργός", είπε στην τοποθέτησή του ο Μπ. Αγγουράκης αναφέροντας μάλιστα ότι οι συμβάσεις με τον ΟΣΕ και τον ΗΣΑΠ, ύψους 60 δισ. είναι σήμερα παγωμένες. Αυτή η έλλειψη χρηματοδότησης, είπε, και η έλλειψη συνέπειας της κυβέρνησης στο ναυπηγείο, οδηγεί στο να ενταθούν οι ανησυχίες των εργαζομένων.

Η πολυεθνική διαχειρίστρια κατήγγειλε ο βουλευτής, απειλεί τους εργαζόμενους ότι εάν δε δεχτούν την επιστροφή στην εποχή των κανονισμών Νιάρχου, δηλαδή απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, διπλές ειδικότητες, τότε τα ναυπηγεία θα κλείσουν. "Η κυβέρνηση, είπε, και σήμερα παίρνει το μέρος της πολυεθνικής, γεγονός που δείχνει ότι και στην περίπτωση αυτή δεν ελήφθη κανένα μήνυμα από την ήττα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ