Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
Καταλύθηκε η πανεπιστημιακή νομιμότητα

Την κατάλυση των όρων αυτοτέλειας των συλλογικών οργάνων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και της αυτοδιοίκησής τους, από κάποια μέλη ΔΕΠ, καταγγέλλει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ιδρύματος, σημειώνοντας ότι όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες έχουν να κάνουν με τις προσπάθειες του πρύτανη και μερίδας μελών του ΔΕΠ, για να επιβάλουν τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής στο Πάντειο και να "νομιμοποιήσουν" τη δήθεν απόφαση της Συγκλήτου για την ίδρυση νέων Τμημάτων, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ). Μετά τα τελευταία γεγονότα και τις δήθεν ανησυχίες από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ο πρύτανης έκλεισε από χτες το πρωί τις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του Συλλόγου καταδίκασαν την ενέργεια των δύο πρώην πρυτάνεων Δ. Κώνστα και Α. Μεταξόπουλο,οι οποίοι, με πρόσχημα τον "κίνδυνο να καταστραφούν, υπεξαιρεθούν ή παραποιηθούν έγγραφα, που αφορούν το διεξαγόμενο έλεγχο ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του Παντείου", ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας στην κινητοποίηση των φοιτητών του Ιδρύματος, οι οποίοι είχαν αποκλείσει τις διοικητικές υπηρεσίες, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια επιβολής των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής. "Οι πρώην πρυτάνεις, όφειλαν αν μη τι άλλο να θέσουν τις ανησυχίες τους υπ' όψιν των συλλογικών οργάνων της διοίκησης και όχι να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες", τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι "κανένας πρύτανης δεν μπορεί να καταλύει αυθαίρετα την πανεπιστημιακή νομιμότητα".

Οσον αφορά τον τρόπο, με τον οποίο οι φοιτητές χειρίστηκαν τον αποκλεισμό της γραμματείας της Πρυτανείας, γιατί κατάληψη δεν υπήρξε σε όλο το Πανεπιστήμιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων τόνισε ότι "ήταν υποδειγματικός, τα μαθήματα έγιναν κανονικά, περιφρουρήθηκαν οι χώροι, ενώ η υπευθυνότητα του Συντονιστικού των φοιτητών στο Πάντειο, διέλυσε τις φήμες εκείνες του ήθελαν να βρεθεί το Ιδρυμα στο κέντρο των αναταραχών ενόψει της 17ης Νοέμβρη".

Ο Σύλλογος διδασκόντων ζητά την επαναφορά της νομιμότητας στο Πάντειο και καλεί τις πρυτανικές αρχές να συγκαλέσουν άμεσα τη Σύγκλητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ