Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Πέντε αναπτυξιακές προτάσεις - στόχοι διεκδίκησης

"Ο λαός με την ψήφο του τίμησε τους αγώνες και τις αναπτυξιακές προτάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής που στάθηκε στο πλευρό του", σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος,αναλύοντας τα εκλογικά αποτελέσματα και των δύο γύρων των δημοτικών εκλογών. "Το Πέραμα είναι αποφασισμένο να παλέψει με όλα τα μέσα για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων", τονίζει ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι στην προσπάθεια αυτή ιδιαίτερη σημασία έχουν οι πέντε κύριες προτάσεις που συμπυκνώνουν την ουσία της παρεμβατικής πολιτικής του δήμου, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στους πολύχρονους διεκδικητικούς αγώνες που έχουν αναπτυχθεί. Οι προτάσεις αυτές αποτελούν αναπτυξιακή προοπτική για όλο τον Πειραιά. "Μπορούν να τον βγάλουν από το τέλμα της βιομηχανικής συρρίκνωσης, της ανεργίας, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της μη ανάπτυξης ελεύθερων χώρων, του κυκλοφοριακού χώρου και της εγκατάλειψης της περιοχής από όλες τις κυβερνήσεις", επισημαίνει ο Γ. Πατσιλινάκος.

Οι προτάσεις αυτές είναι:

Πρώτον:Η ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και το σταμάτημα της συρρίκνωσής της αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες για το Πέραμα και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Να υπάρχει κλαδική πολιτική ναυπηγοεπισκευής. Τα συναρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους με ταχείς ρυθμούς. Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές. Η διαχείριση της Ζώνης να γίνεται από φορέα και όχι τον ΟΛΠ. Να ολοκληρωθεί το Μητρώο Επισκευαστών. Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανανέωση της ακτοπλοϊας. Ενα μέρος του νέου στόλου να παραγγελθεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μέχρι το 2004.

Δεύτερον:Η ανάπλαση του Ανω Περάματος.Τα θετικά βήματα της ένταξης της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης και η έκδοση των παραχωρητηρίων να μη μείνουν χωρίς αντίκρισμα. Να συνοδευτούν από αντίστοιχα έργα υποδομής και τον απαραίτητο κοινωνικό εξοπλισμό. Θετικό βήμα προς την ενσωμάτωση της περιοχής στο πολεοδομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης είναι η έναρξη κατασκευής του δεύτερου δρόμου. Οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου όμως παραμένουν απαράδεκτα χαμηλοί. Η παραλιακή λεωφόρος εξάλλου θα μείνει ανενεργός όσο δεν ολοκληρώνεται το έργο.

Τρίτον: Το Πέραμα είναι μια παραθαλάσσια πόλη χωρίς θάλασσα. Οι εγκληματικές επιχωματώσεις και περιφράξεις του ΟΛΠ της στερούν το γενεσιουργό της στοιχείο, το νερό. Η ανάπλαση του δυτικού άκρου θα προσφέρει ένα άλλο, ποιοτικά ανώτερο επίπεδο ζωής.Είναι η μόνη διέξοδος προς τη θάλασσα που διασώθηκε. Η αναβίωση των παραδοσιακών κέντρων αναψυχής με τις λαϊκές ορχήστρες, το μουσείο ναυπηγοεπισκευαστικής τέχνης, το καταφύγιο παραδοσιακών σκαφών, το κολυμβητήριο, οι μαρίνες και οι χώροι περιπάτου θα αποτελέσουν πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους της Β Πειραιά. Τέταρτον: Η αξιοποίηση της "Χωράφας". Ενα έργο ζωής για όλο τον Πειραιά. Η "Χωράφα" μπορεί και πρέπει να γίνει ο πιο αξιόλογος πνεύμονας ζωής της Δυτικής Αττικής. Ενα τεράστιο φυσικό πάρκο που με την ανάπλαση και διαχείριση μπορεί να μεταβληθεί σε κέντρο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού όλης της περιοχής. Ο Δήμος Περάματος μια δεκαετία προσπαθεί να ενοποιήσει τους χώρους που ανήκουν σε διαφορετικούς φορείς. Η εκκλησία και το υπουργείο Γεωργίας έχουν κάνει τις σχετικές παραχωρήσεις γης. Επίσης εντάσσεται η πρώην χωματερή που αναπλάθεται. Μένει η παραχώρηση 2.000 στρεμάτων του Πολεμικού Ναυτικού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενοποίησης των χώρων. Στα όρια της "Χωράφας" να γίνει το Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού που θα προσδώσει και οικονομική, επαγγελματική κατεύθυνση στις παραπάνω παρεμβάσεις.

Πέμπτον:Ο χώρος που κατέχουν οι εταιρίες πετρελαιοειδών αποτελούν ζωτικής σημασίας έκταση για την ολοκλήρωση του οικιστικού ιστού της πόλης που χωρίζεται στα δύο από τις εγκαταστάσεις των δεξαμενών.Με την ενσωμάτωση των 300 αυτών στρεμμάτων ο δήμος μπορεί να απαιτήσει και πραγματοποιήσει νέες κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Η κυβέρνηση έχει ορίσει χρονικό όριο μετεγκατάστασης το 2001. Αυτό το χρονοδιάγραμμα πρέπει να τηρηθεί.

"Με αυτές τις πέντε αναπτυξιακές μας προτάσεις πιστεύουμε ότι ο δήμος έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό και περιεχόμενο αγώνων και δράσης. Η τετραετία αυτή προβλέπεται σαν η πιο σημαντική της πόλης και η συμμετοχή των πολιτών σ' αυτή την προσπάθεια είναι η καλύτερη εγγύηση επιτυχίας",τονίζει ο επανεκλεγείς δήμαρχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ