Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Απαράδεκτος ο διαχωρισμός υπαλλήλων

Στο πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για κατάργηση του Β μέρους του Ν. 1188/81 - που αφορά τους υπαλλήλους των παλιών κοινοτήτων, οι οποίοι δεν είχαν μισθολογική και επαγγελματική εξέλιξη - και την υπαγωγή όλων των εργαζομένων στο Α μέρος, αναφέρεται η Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αποστόλη Τασούλα,Ορέστη Κολοζώφ,Βαγγέλη Μπούτα προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Α. Παπαδόπουλο.

Να σημειωθεί ότι η υπαγωγή όλων των εργαζομένων στο Α μέρος συνεπάγεται και την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξή τους, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται ενιαία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση των βουλευτών μέχρι σήμερα παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος και παρά το γεγονός ότι με την ψήφιση του Ν. 2539/97 συνεχίζονται οι διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην οριστική λύση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Εσωτερικών, τι μέτρα προτίθεται να πάρει και πότε για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ