Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλος και δίκαιος αγώνας

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Τους 4.000 και πλέον μαθητές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης την αντίθεσή τους στους νόμους της κυβέρνησης, που τους πετάει έξω απ' το σχολείο και τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το ΝΣ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

"Είναι φανερό πλέον - υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του - ότι η αντιδραστική μεταρρύθμιση που επιχειρεί η κυβέρνηση στην παιδεία συναντά ολοένα και μεγαλύτερες αντιδράσεις. Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μια και μέσα απ' αυτό τον καταιγισμό νόμων, επιμέρους μέτρων και ρυθμίσεων, ο κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι: Να εκδιώξει ένα μεγάλο μέρος των μαθητών απ' το σχολείο και να διαμορφώσει από τώρα το αυριανό, αμόρφωτο - μισοειδικευμένο δυναμικό χωρίς δικαίωμα στη δουλιά και τη ζωή. Η μόρφωση γίνεται εμπόρευμα που θα το αγοράζει όποιος έχει να πληρώσει! Δίκαια λοιπόν οι μαθητές διακηρύσσουν πως "Δεν πάει άλλο!". Με τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) κινητοποίησή τους απέδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν, πιο μαζικά, πιο δυναμικά, τον αγώνα τους. Να συντονιστούν με όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας".

"Η ΚΝΕ χαιρετίζει αυτό το μεγάλο και δίκαιο αγώνα", τονίζει το ΝΣ Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι ο αγώνας αυτός "θα συναντηθεί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, γιατί η παιδεία αφορά όλο το λαό και μόνο με ένα μαχητικό Μέτωπο Παιδείας μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση των δικαιωμάτων της νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλιά και τη ζωή".

Η ανακοίνωση του ΝΣ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταλήγει ως εξής: "Πριν από 25 χρόνια στο Πολυτεχνείο ο μεγαλειώδης αγώνας της νεολαίας και του λαού της Αθήνας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα είχε στην προμετωπίδα του το σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία". Αυτό το σύνθημα σήμερα παραμένει ανεκπλήρωτο και επίκαιρο όσο ποτέ. Γι' αυτό λοιπόν η ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές να εντείνουν τις προσπάθειες και τον αγώνα τους, να συμμετάσχουν μαζικά στον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου στην πόλη μας, την ερχόμενη Τρίτη 17 του μήνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ