Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξανά ΣΥΝ-βαστάζος

Μια μέρα μετά τα μεγαλειώδη, μαχητικά και ογκώδη συλλαλητήρια ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση που επιχειρεί η κυβέρνηση Σημίτη σύμφωνα με τις επιταγές της ΟΝΕ των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, που οδηγούν στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ με ανακοίνωσή του περιορίζεται, απλώς, σε αναφορές "για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή, προχειρότητα και σύγχυση στο σχεδιασμό και λανθασμένες επιλογές του υπουργείου Παιδείας, που προκαλούν αδιέξοδα και εντάσεις στο χώρο της παιδείας". Και καλεί την κυβερνητική πλειοψηφία να σκύψει με ενδιαφέρον στα προβλήματα, που υποκινούν τις κινητοποιήσεις.

Μάλιστα! Την ώρα που ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι μαθητές και σπουδαστές, μαζί με τους γονείς τους, αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης, η ηγεσία του ΣΥΝ, ζητά, απλώς, κάποια μερεμέτια για το φτιασίδωμά της, για να καλμάρει τις αντιδράσεις.

Αυτό θα πει συνέπεια και "κεντροαριστερός" εκσυγχρονισμός! Και όταν ακόμα αποκαλύπτεται η αντιδραστική πολιτική για την παιδεία, ο ΣΥΝ επιμένει, ουσιαστικά, όπως έκανε άλλωστε και κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, στο ρόλο του "βαστάζου" των κυβερνητικών επιλογών αλά ΟΝΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ