Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ενας δοκιμασμένος, άρα αποτελεσματικός, τρόπος να υπερασπίζεσαι την κρατική εξουσία, είναι και το να παίρνεις υπό την προστασία σου τους "αντιεξουσιαστές"!

Αυτή την αρχή της η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" την τηρεί αυστηρά και απαρέγκλιτα. Την εφάρμοσε με συνέπεια στα σχετικά με το "Πολυτεχνείο" γραφόμενά της. Και συνεχίζει να την υλοποιεί ανερυθρίαστα, τη στιγμή που οι καθοδηγούμενες από αναρχοχαφιέδες συμμορίες στέλνουν στα νοσοκομεία φοιτητές, καίνε κομματικά γραφεία και απειλούν με νέο αίμα και εμπρησμούς! Στο πρόσωπο αυτής της ομάδας, η "Ελευθεροτυπία" βλέπει αθώους (!) νέους θύματα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ! Γενικά, βλέπει ό,τι θέλει να δει. Οτιδήποτε άλλο συμβαίνει, που βρίσκεται έξω από τα δικά της για την πραγματικότητα μέτρα, το λοιδορεί, το συκοφαντεί, του ρίχνει το ανάθεμα της προβοκατορολογίας. Και προς μεγαλύτερη επιβεβαίωση των όσων γράφει, επικαλείται την ευθύνη των συντακτών της! Που πήγαν, είδαν και έγραψαν...

Οτι οι συντάκτες της "Ελευθεροτυπίας" πήγαν και έγραψαν το γνωρίζουν οι πάντες. Η αμφισβήτηση υπάρχει μόνο για το τι είδαν.Ακόμη, για το τι δεν είδαν ή δε θέλησαν (;) να δουν, ώστε να το γράψουν.

****

1. Η "Ελευθεροτυπία" ανακάλυψε συνεργασία των ομάδων περιφρούρησης (των ...ΚΝΑΤ, όπως έγραψε) με την Αστυνομία. (Τη χρονολογεί, μάλιστα, αυτή τη συνεργασία, από το 1995!). Αποτέλεσμα: Η παράδοση των αναρχικών, από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, στην ΕΛ.ΑΣ!!

Αυτή η παραχάραξη ονομάζεται αντικειμενική απεικόνιση των γεγονότων! (Θα ήταν, ίσως, πιο ...αντικειμενική η ανάλυση, αν η "Ελευθεροτυπία" αξίωνε από τους κομμουνιστές, να είχαν συγκρουστεί με την ΕΛ.ΑΣ, για να μη συλλάβει τους "αναρχικούς"...)

Η "Ελευθεροτυπία" δεν είδε τη συνεργασία της Συγκλήτου και των ομάδων περιφρούρησης, που, με απόφαση της Πρυτανείας και της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, ανέλαβαν την περιφρούρηση. Ούτε, βεβαίως, είδε ότι, χάρη σ' αυτήν την περιφρούρηση, κατέστησαν αδύναμοι οι "αναρχικοί" (εντός Πολυτεχνείου, όπου δεν υπήρχε η ΕΛ.ΑΣ) να διαπράξουν τα γνωστά τους. Κι ενώ γνωρίζει πού πρέπει να αναζητήσει τους συνεργάτες της Αστυνομίας, αυτή τούς εντοπίζει στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ!

****

2. Η "Ελευθεροτυπία" παραγνωρίζει πλήρως το ποιος "ήρξατο χειρών αδίκων", ενώ αυτό έχει μεγάλη σημασία. Οι συντάκτες της δεν είδαν κουκουλοφόρους να φωνάζουν προκλητικά "ΚΚΕ το κόμμα του χαφιέ" και άλλα παρόμοια ...εύοσμα! Δεν είδαν ότι Κνίτισσα έχασε την ακοή της από χτυπήματα και ότι άλλος Κνίτης μεταφέρθηκε λιπόθυμος, από χτύπημα επίσης στο κεφάλι (Και όλα αυτά, πριν τα ...ΚΝΑΤ, κ. κ. Φυντανίδη και Βότση, αρχίσουν να αμύνονται).

Η ανάλυσή σας, κύριοι της "Ελευθεροτυπίας", αποφεύγει ν' απαντήσει και στο γιατί οι δήθεν αναρχικοί φορούσαν κουκούλες. Γιατί, αφού οι προθέσεις τους ήσαν αγνές και καθαρές, δεν πήγαν στην πορεία δίχως να καλύπτουν τα πρόσωπα, δίχως πέτρες, δίχως ξύλα και μπουκάλια;

Κι αφού έγιναν όλα αυτά, που οι συντάκτες και ο διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας" δεν τα είδαν, αν και πήγαν,τι έπρεπε να κάνουν οι ομάδες περιφρούρησης; Φαίνεται, ότι, κατά την άποψη της "Ε", θα έπρεπε να κάνουν αυτό που η "Αυγή" με την πωρωμένη προς ΚΚΕ "νουθεσία" της υπενθυμίζει, ότι "οι πολιτικές διαφωνίες επιβάλλουν μια κουλτούρα ανοχής και δημοκρατικού διαλόγου"!.. Και ότι "πρακτικές καταστολής δε λύνουν, αλλά δημιουργούν προβλήματα ανάμεσα στους νέους"!

Ούτε οι ...αλήστου μνήμης ΕΚΟΦίτες δε φορούσαν κουκούλες. Και μ' αυτούς, δε νομίζουμε ότι το φάρμακο ήταν ο ...δημοκρατικός διάλογος, αλλά το μαζικό, περιφρουρημένο από προβοκάτορες, φοιτητικό κίνημα (Να σας θυμίσουμε ότι, πριν 2 χρόνια, ο σ. Κυριακίδης της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ τυλίχτηκε στις φλόγες από μολότοφ των "αναρχικών" και παρ' ολίγο να πεθάνει).

****

3. Η "Ελευθεροτυπία" μάς εγκαλεί ως προβοκατορολόγους... Προσθέτει, μάλιστα, το "ακαταμάχητο" επιχείρημα ότι όλες οι εφημερίδες, πλην "Ριζοσπάστη" φυσικά, τα ίδια έγραψαν.

Πολλές, όντως, έγραψαν τα ίδια. Οχι όλες. Ορισμένες, αν και βρίσκονται στην αντίπερα του ΚΚΕ όχθη, σεβάστηκαν την αλήθεια. Και εκτίμησαν το ρόλο των ομάδων περιφρούρησης, ως αποτρεπτικό των "αναρχικών" ασχημιών.

Η "Ελευθεροτυπία", όμως, μαζί με την "Αυγή" ξεπέρασαν κάθε όριο. Τις ξεπέρασαν όλες. Ολους αυτούς, που το Πολυτεχνείο τούς έχει γίνει εφιάλτης. Συναγωνίστηκαν- με διαφορετικές λέξεις- τη "Βραδυνή", που μίλησε για τον "κόκκινο φασισμό"!! Και τη "Νίκη", που έγραψε για πεμπτοφαλαγγίτες!

Συγκαλύπτουν την πραγματικότητα όσοι θεωρούν ότι τα συμβαίνοντα είναι φαντασιώσεις του ΚΚΕ, που δήθεν κατατρύχεται από έμμονες ιδέες! Συγκαλύπτουν την ύπαρξη παρακρατικών μηχανισμών χαφιέδων, που δρουν παρασύροντας και πιτσιρικάδες και άλλα φουκαριάρικα παιδιά, που στο τέλος πληρώνουν τη νύφη. Το γεγονός ότι αυτοί οι μηχανισμοί δε στρέφονται μόνο κατά των κομμουνιστών, δε λέει το παραμικρό, ούτε για την ύπαρξή τους, ούτε για τους στόχους που εξυπηρετούν. Και το αναμφισβήτητο είναι ότι στόχο έχουν το νεολαιίστικο κίνημα, το κίνημα της παιδείας, γενικά το λαϊκό κίνημα. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων δεν επιδιώκουν να κατασταλούν μόνο με τη συναίνεση, αλλά και με τις βόμβες, τις μάχες στους δρόμους, τους ροπαλοφόρους των συμμοριών.

Από εδώ και το μένος κατά των κομμουνιστών, που είναι η ψυχή της λαϊκής πάλης.

Μόνο που ορισμένους θα τους τιμούσε, αν έδιναν τη μάχη τους κατά του ΚΚΕ με όρους καθαρούς, ιδεολογικοπολιτικούς, με αντικειμενική κριτική (που δεν τη φοβόμαστε καθόλου) και όχι με τη συκοφαντία.

Μάκης ΜΑΪΛΗΣ

Συγκαλύπτουν την πραγματικότητα όσοι θεωρούν ότι τα συμβαίνοντα είναι φαντασιώσεις του ΚΚΕ, που δήθεν κατατρύχεται από έμμονες ιδέες! Συγκαλύπτουν την ύπαρξη παρακρατικών μηχανισμών χαφιέδων, που δρουν παρασύροντας και πιτσιρικάδες και άλλα φουκαριάρικα παιδιά, που στο τέλος πληρώνουν τη νύφη. Το γεγονός ότι αυτοί οι μηχανισμοί δε στρέφονται μόνο κατά των κομμουνιστών, δε λέει το παραμικρό, ούτε για την ύπαρξή τους, ούτε για τους στόχους που εξυπηρετούν


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ