Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Είχαμε προειδοποιήσει!

Τη θλίψη και την οργή του για τον πρόσφατο χαμό του Γ. Αραϊλούδη,που εργαζόταν στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το περιφερειακό σωματείο ενέργειας της ΔΕΗ, Κοζάνης - Πτολεμαϊδας - Φλώρινας "Ο Σπάρτακος".

Το σωματείο καταγγέλλει ότι είχε προειδοποιήσει τους αρμόδιους για τον κίνδυνο θανατηφόρων ατυχημάτων, μετά την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να μειωθεί το προσωπικό στους εκσκαφείς και στους αποθέτες των λιγνιτωρυχείων! Συγκεκριμένα, εδώ και ένα περίπου χρόνο ο διευθυντής των ορυχείων Κ. Καβουρίδης είχε ζητήσει από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας έγκριση για μείωση του προσωπικού. Κάτω από την πίεση των εργαζομένων το αίτημα αυτό απορρίφτηκε από την Επιθεώρηση, με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα το υπουργείο υπαναχώρησε και ενέκρινε τη μείωση του προσωπικού!

Το σωματείο καταγγέλλει την απόφαση αυτή του υπουργείου, ζητάει την άμεση λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια ατυχήματα, ενώ προειδοποιεί ότι οι ηθικοί αυτουργοί της πρόκλησης τέτοιων ατυχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν το ανάλογο τίμημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ