Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καλεί σε αντεπίθεση

Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας το ΕΚΛ. Στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, στις 10πμ, η απεργιακή συγκέντρωση

Σε αντεπίθεση εναντίον της κυβερνητικής επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξης καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη.

Σε σύσκεψη των διοικήσεων των σωματείων, της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Υπογραμμίστηκε ακόμη ότι η δυναμική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου,θα είναι μόνο η αρχή των αγώνων που θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση - προκήρυξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας "και ο φετινός προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για το 1999 αποτελεί βάναυση πρόκληση προς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που μαζί με τα λαϊκά στρώματα καλούνται ξανά να σηκώσουν τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής και του άδικου φορολογικού συστήματος".

"Η απελπιστική κατάσταση για τους εργαζόμενους, άνεργους και τους συνταξιούχους - επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΛ - χειροτερεύει κάθε χρόνο με την περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, παιδεία, πρόνοια, περιβάλλον, αθλητισμό, εργατική κατοικία. Τα μέτρα αυτά που παίρνονται στο όνομα της ΟΝΕ και κινούνται στα πλαίσια του προγράμματος σύγκλισης, οδηγούν σε δραματική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων - συνταξιούχων".

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται ότι "ο αυταρχισμός και τα μέτρα καταστολής του κράτους δυναμώνουν και η εργοδοτική τρομοκρατία γίνεται καθεστώς. Αυτή η επίθεση μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί. Ταυτόχρονα να δυναμώνει η ενότητα της εργατικής τάξης και ο συντονισμός της με τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Η μεγάλη και δύσκολη πορεία της αντεπίθεσης πρέπει να δυναμώνει καθημερινά. Να γιατί η εργατική τάξη χρειάζεται να δώσει αγωνιστικό "παρών" στην απεργία και συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη".

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό "παρών" και υπογραμμίζει: "Εχει σημασία από σήμερα να διαμορφωθεί αγωνιστικό κλίμα σε κάθε χώρο εργασίας γύρω από τις θέσεις του ΕΚΛ που συγκρούονται με τις επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Η αγανάκτηση των εργαζομένων για τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την ασυδοσία των κερδοσκόπων, πρέπει να "δεθεί" με τη συλλογική δράση και τη σταθερή ταξική πάλη".

Τέλος σημειώνει ότι "μέχρι την απεργία επιβάλλεται οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Να μην εναποθέσουν αυτό το σοβαρό καθήκον στη ΓΣΕΕ, που δρα ανασταλτικά σε βάρος της εργατικής τάξης και έχει μετατραπεί σε κρίκο ώστε να περάσουν οι αντιλαϊκές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα προγράμματα σύγκλισης της κυβέρνησης. Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και με τη διεκδίκηση των πραγματικών προβλημάτων να καταδικάσουμε την πολιτική του συμβιβασμού και της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος στις επιδιώξεις του κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ