Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ
Παρέμβαση ενόψει αρχαιρεσιών

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Ανοιχτή παρέμβαση στα εσωτερικά του σωματείου εργαζομένων στην "ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ" επιχείρησε η διοίκηση της εταιρίας, λίγο πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και την Ομοσπονδία.

Η εταιρία με ανακοίνωσή της "ενημερώνει" τους εργαζόμενους ότι πρόκειται να κλείσουν 9 εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη λόγω υψηλού κόστους. Για το εργοστάσιο της Ελλάδας αναφέρει ότι "ευτυχώς για όλους μας με την κατανόηση και την προσπάθεια που καταβλήθηκε από τους περισσότερους εργαζόμενους, ο κίνδυνος κλεισίματος απομακρύνθηκε ακριβώς στο.. παρά πέντε"!

Στο διά ταύτα η εταιρία σημειώνει ότι "είναι απαραίτητη η συνέχιση των προσπαθειών όλων μας, μέσα σε κλίμα εργασιακής ειρήνης, συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης εργαζομένων και εταιρίας"!

Να σημειωθεί ότι αυτό ακριβώς, δηλαδή κλίμα εργασιακής ειρήνης, καλλιέργησαν το προηγούμενο διάστημα οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που πλειοψηφούσαν στη διοίκηση του σωματείου, απεμπολώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η γνωστοποίηση στους εργαζόμενους της απόφασης του ομίλου για κλείσιμο των 9 εργοστασίων τη δεδομένη στιγμή, ερμηνεύεται ως προσπάθεια της εταιρίας να τους επηρεάσει υπέρ της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ