Κυριακή 13 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο πηγάδι οι φίλοι

Τι μήνας κουραστικός κι αυτός ο Δεκέμβρης, Γιορτές, γιορτές, γιορτές. Δώρα, ψώνια, φορτωμένα συνεχώς τα χέρια είναι, φορτωμένη η μνήμη, φορτισμένη η ψυχή. Μια από δω, μια από εκεί, το σπίτι μας κοντεύουμε να τοξεχάσουμε. Ωρα να το θυμηθούμε είναι. Μια ταινία μάς σώζει. Μια ταινία, καλή κλασική ή και μοντέρνα. Για να δούμε λοιπόν τι μας περιμένει σήμερα, αλλά και όλη τη βδομάδα.

Και ας αρχίσουμε από την Κυριακή, απόψε δηλαδή, κι ας δούμε τη "Γυναίκα της χρονιάς",που θα παρουσιαστεί από τη ΝΕΤ στις 22.00. Είναι η πρώτη ταινία που ο Σπένσερ Τρέισι και η Κάθριν Χέμπουρν πρωταγωνιστούν μαζί και αμέσως έγινε το γνωστό μοτίβο "ο πόλεμος των δύο φύλων". Η Κάθριν Χέμπουρν, ήταν υποψήφια για Οσκαρ γυναικείου ρόλου. Κλασική ιστορία της διαμάχης των φύλων. Η Τες και ο Σαμ δυο δημοσιογράφοι, που εργάζονται στην ίδια εφημερίδα, ερωτεύονται και παντρεύονται και λίγες ώρες η ζωή κυλά ερωτικά και αρμονικά. Τα πράγματα, όμως, γίνονται πολύ δύσκολα για το ζευγάρι όταν το σπίτι του γεμίζει από πρόσφυγες φίλους του συζύγου και από τις φίλες της της γυναίκας του. Μια βραβευμένη ταινία γυρισμένη στα 1942 σε σκηνοθεσία Τζορτζ Στίβεν.

Την Τρίτη και πάλι από τη ΝΕΤ στις 00.30 θα παρουσιαστεί το "Πηγάδι" της Σαμάνθα Λανγκ. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Τζόλεϊ. Μια νέα γυναίκα ζει κοντά στον πατέρα της, ένα δύστροπο κτηματία που όλα δικά του τα θέλει και δε δέχεται κουβέντα από κανέναν. Κάποτε θα προσληφθεί μια οικιακή βοηθός, η Κάθριν, και η ζωή της Χέστερ θα αλλάξει εντελώς... Ανάμεσα στις δυο γυναίκες θα αναπτυχθεί μια δυνατή φιλία. Οταν ο πατέρας πεθάνει, θα πωλήσουν τη φάρμα και θα αρχίσουν να ξοδεύουν ασυλλόγιστα τα χρήματα. Ομως, η αρμονική και ανέμελη τους ζωή θα αλλάξει δραματικά. Και αυτό θα γίνει γιατί η Κάθριν θα σκοτώσει άθελά της έναν άνδρα με το αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι που μένουν. Μη ξέροντας τι να κάνει, πάνω στην απελπισία της κρύβει το πτώμα στο πηγάδι. Η παρουσία του πεθαμένου θα κυριαρχήσει στη ζωή της. Με ποιον τρόπο; Ο άνδρας θα εκδικηθεί το θάνατό του, οδηγώντας τη γυναίκα σιγά σιγά στην παράνοια. Η ταινία διακρίθηκε στον επίσημο διαγωνισμό των Καννών, το 1997, ενώ η πρωταγωνίστρια, η Πάμελα Ρεέμπ, κέρδισε το βραβείο γυναικείου ρόλου. Επίσης, η Λόρα Τζόουνς, που έγραψε το σενάριο, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου σεναρίου...
Την Τετάρτη στις 23.30 θα προβληθεί η ταινία του Ντάνι Μπόιλ "Τα μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων".Μια ταινία με σκοτσέζικο χιούμορ, με αυθάδεια, με κυνισμό και απροσδόκητη είναι. Μια ταινία που βραβεύτηκε σε αρκετά φεστιβάλ, η ταινία θεωρήθηκε μια μεγάλη επιτυχία τόσο στην Αγγλία όσο και στο εξωτερικό. Τρεις φίλοι και συγκάτοικοι ψάχνουν να βρουν τον ιδανικό τέταρτο ενοικιαστή, αφού το σπίτι είναι πολύ μεγάλο, όπως άλλωστε και το ενοίκιο που καταβάλλουν. Βάζουν μια μικρή αγγελία και περιμένουν τους υποψήφιους που παρελαύνουν ο ένας μετά τον άλλο. Κανείς δεν τους κάνει. Μια μέρα τους χτυπά την πόρτα ένα παράξενος άνδρας, που ισχυρίζεται ότι είναι συγγραφέας. Οι τρεις νέοι για να τον δεχτούν του κάνουν ανάκριση τρίτου βαθμού. Μετά την ανάκριση τα "παιδιά" αποφασίζουν πως αυτός είναι ο ιδανικός συγκάτοικος. Είναι ήσυχος και διακριτικός. Τόσο ήσυχος όσο ένας.... νεκρός. Ενα θρίλερ πρωτότυπο, νεανικό και παράξενο με ωραίο ντεκόρ. Με τον Κέρι Φοξ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαμόγελα καλοκαιρινής νύχτας (2006-04-30 00:00:00.0)
«Full Frontal» (2003-06-28 00:00:00.0)
Ερρίκος και Σπάρτακος (1999-04-08 00:00:00.0)
Αναζητήσεις και απογοητεύσεις (1999-03-16 00:00:00.0)
Η εξίσωση της Εύας (1998-12-19 00:00:00.0)
Η ζωή με τον ...τίγρη (1996-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ