Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Με το ΠΑΣΟΚ να... επιχαίρει για την πορεία της Εθνικής Οικονομίας, τη ΝΔ να ζητά ένταση των ρυθμών αποκρατικοποιήσεων, τον ΣΥΝ να μιλά για "άλλους δρόμους" ένταξης στην ΟΝΕ και το ΔΗΚΚΙ να ψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες, ξεκίνησε χτες, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού του 1999.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, χαρακτήρισε το φετινό προϋπολογισμό "βαθιά ταξικό", σημειώνοντας ότι συντηρεί και επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει στη συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων την αταλάντευτη εμμονή της κυβέρνησης στο δρόμο του "προγράμματος σύγκλισης", βαφτίζοντας "εθνικό στόχο" την ΟΝΕ. Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι καταψηφίζει το φετινό προϋπολογισμό, καθώς και συνολικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί σε καταστροφή την οικονομία της χώρας.

Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση του προϋπολογισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, με την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναμένονται και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, καθώς και των βασικών κυβερνητικών υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ