Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιορτές

ΞΕΡΕΤΕ γιατί συνεχίζονται οι επιθέσεις των Αμερικανών και των Βρετανών στο Ιράκ; Φαίνεται δεν έμαθαν ότι χτες στο τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ο Σημίτης ευχήθηκε να υπάρξει... πολιτική λύση στο πρόβλημα!

***

Αν το είχανε πληροφορηθεί, προφανώς θα... είχε εκτονωθεί η κρίση και θα είχαν αποσυρθεί τα βομβαρδιστικά. Αλλά, βλέπετε, δεν ήταν δυνατό! Διότι πώς να το κάνουμε, είναι διεθνής παράγοντας ο πρωθυπουργός μας, κι οι Αμερικάνοι τον τρέμουν.

***

ΜΙΑ ΦΟΡΑ,οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι ΗΠΑ έδειξαν για μια ακόμα φορά τη μεγαλοψυχία τους. Γιατί, ναι μεν βομβαρδίσανε - αυτό δεν τίθεται... υπό διάλογο - αλλά πριν το Ραμαζάνι, αφού σέβονται τις θρησκευτικές γιορτές.***

Βεβαίως, αν δεν τους φτάσει η καταστροφή που κάνανε (ή μάλλον αν δεν κριθεί "επαρκής για την παγκόσμια ειρήνη", όπως λέει ο Κλίντον), θα συνεχίσουν τις επιθέσεις αλλά... μετά το Ραμαζάνι.

***

Τελικά, ο καλύτερος αμυντικός μηχανισμός μιας χώρας ενάντια στην αμερικανική Νέα Τάξη είναι... ένα πλούσιο εορτολόγιο.

***

Οσο γι' αυτό το "Συμβούλιο Ασφαλείας", μάλλον πρέπει να του αλλάξουμε όνομα σε "Συμβούλιο Αν-ασφάλειας" γιατί σίγουρα δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να αισθάνεται ασφαλής με αυτό το όργανο.

***

ΝΑ ΠΟΥΜΕ και μια κουβέντα για τα τηλεοπτικά κανάλια, όπου το CNN μάλλον πρέπει να αποτελεί πλέον επίσημο... παράρτημα του αμερικανικού Πεντάγωνου. Οσο για τα... δικά μας, τα εγχώρια, καλά τα πήγανε. Ανταποκρίσεις από τη Βαγδάτη με απεσταλμένο στην... Κύπρο ή σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Πλατεία Ομόνοιας! Καλά τα πήγανε.

***

Και εις ανώτερα όλοι τους λοιπόν. Αλλωστε, χρονιάρες μέρες πλησιάζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ