Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πειστικές απαντήσεις

Η συμπεριφορά των ΗΠΑ ήταν αντιδημοκρατική κι εμείς είμαστε κατά της πρακτικής να επιτίθενται οι ισχυροί στους αδύναμους. Αυτά δήλωσε, προχτές, ο Θ. Πάγκαλος, μόλις επέστρεψε από το Κουβέιτ, σχετικά με την εγκληματική επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ, σύμφωνα με τη χτεσινή "Καθημερινή".

Εμφανίζεται, δηλαδή, ο υπουργός των Εξωτερικών να διαφωνεί όχι μόνο με την αντίστοιχη θέση της κυβέρνησης, αλλά και με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο οποίο προϊσταται και η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα, νωρίτερα την ίδια μέρα.

Και μπορεί, βέβαια, η "Καθημερινή" να εξηγεί τον προαναφερόμενο τραγέλαφο, με τη μη συμμετοχή του Θ. Πάγκαλου στην υπό τον πρωθυπουργό κυβερνητική σύσκεψη, που έγινε προχτές το πρωί, αλλά μας φαίνεται αρκετά περίεργο να μην υπήρχε κανενός είδους συνεννόηση. Μας φαίνεται αδιανόητο δε να εκδίδεται ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, για τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς να έχει ενημερωθεί πριν και να την εγκρίνει ο υπουργός Εξωτερικών.

Κι επειδή καθόλου δε νομίζουμε πως ο Θ. Πάγκαλος αποφάσισε ξαφνικά να περάσει στο αντιαμερικανικό στρατόπεδο, περιμένουμε κάποιες περισσότερο λογικές - αν όχι πειστικές - εξηγήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ