Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λόγοι "εθνικού συμφέροντος" (!)

Για λόγους "εθνικού συμφέροντος" υποτίθεται πως αποφασίστηκε η "διακριτική υποστήριξη" της αμερικανο-βρετανικής εγκληματικής επιδρομής στο Ιράκ από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό διοχέτευαν χτες προς κάθε κατεύθυνση αρμόδιοι και μη κυβερνητικοί παράγοντες.

Προσπαθήσαμε, λοιπόν, να βρούμε αυτούς τους λόγους και όσο κι αν σκεφτήκαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε τον παραμικρό. Ισα - ίσα, στο αντίθετο συμπέρασμα πάντα καταλήγαμε.

Αραγε, δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι, υποστηρίζοντας την πειρατική και τρομοκρατική επέμβαση των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου, νομιμοποιεί και τον οποιοδήποτε αυριανό, δήθεν, υπερασπιστή της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας; Δεν καταλαβαίνει ότι με τα ίδια προσχήματα των ΗΠΑ, π.χ., νομιμοποιείται η Τουρκία να επέμβει για τους "S - 300" στην Κύπρο, αφού - κατά τη γνώμη της - απειλούν τη σταθερότητα της περιοχής; Δεν καταλαβαίνει ότι, ουσιαστικά, γίνεται συνεργός στην επιχείρηση των ΗΠΑ, να αντικαταστήσουν τις μέχρι σήμερα αρχές του Διεθνούς Δικαίου με την τρομοκρατική και βίαιη επιβολή της θέλησής τους; Η, μήπως, δεν ξέρουν πως κάθε επέμβαση των ΗΠΑ στον Περσικό οδηγεί, αντικειμενικά, σε αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας, χώρας που συνορεύει με το Ιράκ;

Νομίζουμε ότι όλ' αυτά η κυβέρνηση τα γνωρίζει, αλλά δεν έχουν καμιά θέση στο μονόδρομο της εναπόθεσης των λεγόμενων εθνικών θεμάτων στην ...καλή διάθεση των ΗΠΑ και την τακτική των "ευχαριστώ". Μόνο, που όλοι ξέρουν ότι ποτέ δε βγήκε κερδισμένη καμιά χώρα - και η δική μας - εξευμενίζοντας και παρακαλώντας τους ιμπεριαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ