Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Πεινάνε παρά το "κυβερνητικό ενδιαφέρον"
  • Η υφυπουργός Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι στηρίζει τους γουνεργάτες της Καστοριάς
  • Απ. Τασούλας: Αλλα δείχνει η πραγματικότητα που ζουν όσοι απασχολούνται στη γούνα

Τη στιγμή που οι γουνεργάτες της Καστοριάς βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω της κρίσης που μαστίζει τον κλάδο, η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου στη Βουλή επιχείρησε να εμφανίσει μια "μαγική εικόνα" σχετικά με το ενδιαφέρον της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα ισχυρίστηκε ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, την ίδια ώρα που ο μισός κόσμος έχει φύγει από την Καστοριά και στη Σιάτιστα υπάρχουν οικογένειες που κυριολεκτικά πεινάνε.

Η υφυπουργός είπε ότι το θέμα της γούνας είναι περίπλοκο και ως αιτίες ανέφερε την ανάπτυξη οικολογικού κινήματος που έφερε στο προσκήνιο τις πλαστικές γούνες και την τελευταία οικονομική κρίση στη Ρωσία, η οποία αποτελούσε τη μοναδική αγορά γούνας. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν οι ρυθμίσεις χρεών και τα δάνεια με ειδικούς όρους, το μεγάλο δημοπρατήριο της Καστοριάς, η ολοκλήρωση του Βιοτεχνικού Πάρκου και η δημιουργία ειδικού εργοστασίου παραγωγής γουνοτροφών. Οπως είπε η υφυπουργός επιδοτήθηκε η εργασία κατά 5%, δόθηκε ειδικό επίδομα - βοήθημα για όλους τους γουνεργάτες και οργανώνεται πρόγραμμα για ειδικές εκπαιδεύσεις των γουνεργατών.

"Με τόσα που είπατε, κάθε λογικός άνθρωπος θα πρέπει να βγάλει ένα συμπέρασμα", είπε στην τοποθέτησή του ο Απ. Τασούλας και τόνισε:

"Γίνονται όλα αυτά τα πράγματα και μισός κόσμος έχει εγκαταλείψει την περιοχή. Πώς γίνεται να συμβιβάζονται και τα δύο; Να κάνετε δηλαδή τόσα καλά πράγματα εσείς και αυτοί να πεινάνε, να μην έχουν ασφάλιση; Και κυριολεκτώ όταν σας λέω ότι πεινάνε. Εμείς δε λέμε ότι χρειάζονται μόνο δάνεια. Λέμε ότι απαιτείται καθετοποιημένη παραγωγή, λέμε για πρώτη ύλη, για αγορές, για επεξεργασία και προτείνουμε τον οργανισμό γούνας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ