Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ "ΝΕΜΕΣΙΣ"
Συνεχίζει να απειλεί και να υπαγορεύει στον Τύπο

Συνεχίζει να απειλεί, υπαγορεύοντας ρεπορτάζ και τρόπο παρουσίασης της δημοσιογραφικής ύλης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος και έτσι εκτός από τον "Ριζοσπάστη", που του απέστειλε πρόσφατα εξώδικο, απαιτώντας να αλλάξει τον τρόπο που θα καλύπτει την κόντρα του με τον Θ. Κατριβάνο, στα όσα ο νυν υπερνομάρχης Αττικής κατήγγειλε για τη δράση του υπουργού στην Κατοχή, ρίχνει τώρα τα πυρά του στο περιοδικό "ΝΕΜΕΣΙΣ", που διευθύνει η Λιάνα Κανέλλη.

Αφορμή για τη νέα επίθεση του κ. Γιαννόπουλου, με επίκληση και πάλι του Μεταξικού Νόμου 1092/1938 άρθρο 38 (που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον ν.2243/1994) "Περί Τύπου", στάθηκε η συνέντευξη του Θ. Κατριβάνου στην Μαίρη Πίνη σε προηγούμενο τεύχος και στην οποία δηλώνει ότι "δεν πολέμησε πουθενά εναντίον των Γερμανών ο Γιαννόπουλος". Ο υπουργός με μακροσκελέστατη επιστολή απαιτεί από την Λ. Κανέλλη να δημοσιεύσει τίτλο και υπότιτλο, όπως λέει, "προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με τα όσα χλευαστικά "φιλοξενήσατε" σε βάρος μου με τη συνέντευξη του Θ. Κατριβάνου...". Και φτάνει στο σημείο να υπαγορεύει και τον "τρόπο αποκατάστασης" που πρέπει να μπει και στο εξώφυλλο του περιοδικού. Λέει συγκεκριμένα "... Να βάλετε προς αποκατάσταση: το "Ε. Γιαννόπουλος: Λέει ψέματα ο Κατριβάνος" και υπέρτιτλο: Ο Γιαννόπουλος διαψεύδει τον Κατριβάνο - Τον χαρακτηρίζει συκοφάντη".

Σε αυτή την πρωτοφανή και προκλητική υποβολή και μάλιστα από υπουργό της Δικαιοσύνης, απαντά στο τεύχος του "ΝΕΝΕΣΙΣ", που κυκλοφορεί, ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης,από την απάντηση του οποίου παραθέτουμε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

"Με... την άδεια του κ. Ε. Γιαννόπουλου, η Διεύθυνση του περιοδικού εννοεί να ασκεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της, να διαθέτει και να διευθετεί τις σελίδες και τα εξώφυλλα όπως αυτή νομίζει ότι θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών της, από τους οποίους και επιζεί το περιοδικό". Επίσης "ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του και τις τοποθετήσεις του. Δε θα κριθεί από τον Ε. Γιαννόπουλο. Κανείς δεν του ανέθεσε αρμοδιότητες "εθνικού εισαγγελέως"...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ