Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη στα εσωκομματικά

Παρέμβαση στην προσυνεδριακή διαδικασία της ΝΔ έκανε το Σαββατοκύριακο ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γ. Βαρβιτσιώτης από το Ναύπλιο, όπου σε ομιλία του προσπάθησε να αναδείξει το δικό του αυτόνομο ρόλο μέσα στο κόμμα, μη αποκλείοντας ακόμα και μία δική του υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Ο Γ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι αποτελεί μέσα στο κόμμα "φωνή βοώντος εν τη ερήμω", επειδή "όλοι οι άλλοι υπέκυπταν σε σκοπιμότητες της στιγμής". Κατηγόρησε τον Μ. Εβερτ ότι χωρίς να ρωτήσει κανέναν ανακοίνωσε την παραίτησή του την οποία ανακάλεσε λίγες μέρες αργότερα, ενώ δε χαρίστηκε και στους άλλους υποψήφιους, καταλογίζοντάς τους ότι επέδειξαν "μία πρωτοφανή σπουδή για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και αγνοώντας το πραγματικό συμφέρον της παράταξης". Επίσης κατηγόρησε όλα τα στελέχη επειδή δε δέχτηκαν τη δική του μεταβατική προεδρία και αφού έκανε μνεία των δικών του προσπαθειών για τη συμφωνία Εβερτ - Σουφλιά για το συνέδριο, κατέληξε λέγοντας όλο νόημα ότι "δε θα αφήσουμε χάριν μικροπολιτικών φιλοδοξιών ή προσωπικών υπολογισμών να διαλυθεί αυτή η παράταξη. Στον αγώνα αυτό θα είμαι πρωτοπόρος".

Παράλληλα η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ κατέληξε στην αποστολή της βασικής εγκυκλίου σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος, με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες τις συμμετοχής στο συνέδριο. Σύμφωνα με αυτήν οι σύνεδροι, των οποίων προβλέπεται η εκλογή, θα εκλεγούν σε όλες τις νομαρχιακές οργανώσεις στις 5 Μάρτη, ενώ μία μέρα πριν, σύμφωνα με παλιότερη απόφαση της επιτροπής, θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ