Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γκρίζο προς μελανό

Δικαιούται ο πρώτος γαϊδουρολογήσας (υπουργός Δικαιοσύνης) να βρίζει φασίστες όσους δημοσιογράφους τον κατέκριναν για τις γαϊδουρολογίες του; Σαφώς όχι. Γιατί, όπως λένε, "στο σπίτι του κρεμασμένου" κλπ. Κι όμως, το διέπραξε ο κύριος Ευάγγελος. Ισως τον επηρέασε το όνομα της πόλης (Καβάλα), που είχε εκδράμει για να "ενημερώσει" περί τα "αγροτικά"... (πρώτο τραπέζι πίστα στη Σαββατοκυριακάτικη σαλιγκαροεξόρμηση των κυβερνητικών στελεχών) και θυμήθηκε πάλι τα "γαϊδούρια" και τις "γαϊδουρινές συμπεριφορές" του. "Οχι - είπε - εγώ δε χαρακτήρισα τους αγρότες "γαϊδούρια". Κάποιοι φασίστες δημοσιογράφοι και τινές του ΚΚΕ γαϊδουρολόγησαν, γαϊδουροέγραψαν και γαϊδουροσυμπεριφέρθηκαν και γαϊδουροπρεπώς έδρασαν και έτσι μου κόλλησαν φράση που δεν είπα, τουλάχιστον όπως τη μετέφεραν τα ΜΜΕ".

* * *

Επειδή, το δηλώνω ευθαρσώς, ανήκω στους δημοσιογράφους που εν πλήρη συνειδήσει "γαϊδουροέγραψαν" για τις γαϊδουρολογίες του υπουργού και επειδή ο ίδιος είχε στείλει στην εφημερίδα φωτοτυπημένο το "γαϊδουρογράφημά" μου με ιδιόχειρη απάντηση του τύπου "εσύ πού ήσουν κυρία τάδε όταν εγώ υπερασπιζόμουν τους ΕΑΜίτες στα δικαστήρια", οφείλω να του δώσω μιαν απάντηση κι ας έχω τα μισά του σχεδόν χρόνια: Αν όποιος δημοσιογράφος ασκεί κριτική σε απαράδεκτη για υπουργό συμπεριφορά είναι φασίστας, τότε ο υπουργός αυτός και οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση, που ξέθαψαν χουντικά (δηλ. φασιστικά) διατάγματα για να χτυπήσουν τους δικαίως ξεσηκωμένους αγρότες και μετέτρεψαν τους αστυνομικούς από όργανα τάξης και ασφάλειας σε δολιοφθορείς, παραβάτες του κοινού ποινικού νόμου, τι είναι; Η λέξη "αυταρχισμός", που χρησιμοποίησαν το ΚΚΕ και ο "Ριζοσπάστης", λυπάμαι, αλλά πρέπει να θεωρηθεί μάλλον ως "αβροφροσύνη", για να επαναλάβω τη διευκρίνιση Γιαννόπουλου στο χαρακτηρισμό "γαϊδουρινή συμπεριφορά" που είπε για τους αγρότες.

* * *

Και, εν τέλει, ας σταματήσει αυτός ο άνθρωπος να επισείει επιδεικτικά, σαν δικόγραφο μπροστά στο ακροατήριο, τις ωραίες περγαμηνές του αλλοτινού καιρού. Ας πάψει να μασάει σαν τσίκλα το αντιστασιακό παρελθόν του, γιατί μπορεί να του σταθεί στο λαιμό και να τον πνίξει. Αλλωστε, το παρελθόν δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανέναν. Ας κοιτάξει το πρόσωπό του στον καθρέφτη και ας το πάρει απόφαση. Ο Γιαννόπουλος εκείνος, πάει, πέθανε. Στη θέση του υπάρχει ο σημερινός Γιαννόπουλος που όλοι ξέρουμε, που, πέρα από την γκροτέσκα του επίφαση, ενσαρκώνει ό,τι πιο αντιδραστικό και ανελεύθερο αντιπροσωπεύει η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να τα έχει καλά με τους ξένους και εγχώριους αφεντάδες της.

* * *

Ο χρόνος είναι πολύ σκληρός για τους επιλήσμονες, κύριε υπουργέ. Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι άλλαζε, άλλαζε συνεχώς, ανάλογα με τις πράξεις του ζωντανού πρωτοτύπου, μέχρι που έγινε ένα αποκρουστικό πράγμα, ένα έκτρωμα φοβερό, δίχως πλέον καμιά ανθρώπινη διάσταση. Και, βεβαίως, ισχύει για όλους ο λόγος του μεγάλου Σόλωνα: "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε".

Κυριακή ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ