Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Με ρυθμούς χελώνας

Την καθυστέρηση των έργων κατασκευής της Εγνατίας Οδού επισήμανε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικής επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στρ. Κόρακας σημείωσε ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνονται τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας ειδικότερα την κριτική που άσκησαν βουλευτές της ΝΔ παρατήρησε ότι στα τρία και κάτι χρόνια που ήταν το κόμμα τους κυβέρνηση, κατασκευάστηκε μόλις μία σήραγγα, που σημαίνει ότι με αυτούς τους ρυθμούς το έργο θα ολοκληρωθεί μετά τριάντα ή σαράντα χρόνια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε ακολούθως ότι το έργο δε στερείται μεν σημασίας, τονίζοντας ταυτόχρονα και τα ιδιαίτερα συμφέροντα των πολυεθνικών από την κατασκευή του, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος της χρηματοδότησης που υπάρχει. Απαντώντας εξάλλου στο ερώτημα αν το έργο θα ωφελήσει ή όχι τη Βόρεια Ελλάδα, υπογράμμισε ότι χωρίς άλλα παράλληλα έργα, αυτό που θα γίνει είναι οι κάτοικοι των περιοχών τις οποίες θα διανύει ο δρόμος θα είναι να βλέπουν τις νταλίκες να περνούν.

Αναφερόμενος ακολούθως στην απειλή της κατασκευής της παραεγνατίας οδού, είπε ότι λέγονται για να ασκηθούν πιέσεις στη χώρα μας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος, για την "Εγνατία ΑΕ", εξέφρασε το φόβο ότι έγινε για να υπάρχει ο αποδιοπομπαίος τράγος των κάθε φορά καθυστερήσεων και ολιγωριών που παρουσιάζονται.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης,χαρακτήρισε το έργο υψίστης εθνικής σημασίας που μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα. "Αυτό το έργο, με ορίζοντα το 2000 θα έχει ολοκληρωθεί", υποσχέθηκε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Κορκολόπουλος,είπε ότι θα είναι ευτύχημα αν ολοκληρωθεί το 2004, αποδίδοντας για την καθυστέρηση πολιτικές ευθύνες στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και στο ΔΣ της "Εγνατίας ΑΕ". Ακόμα έκανε αναφορά σε σπατάλες δισεκατομμυρίων για μελέτες που υπάρχουν και ξανασυντάσσονται. Την καθυστέρηση των εργασιών επισήμανε στην παρέμβασή του και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ