Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Θα καλέσει η ΕΡΤ και τη Συντονιστική;

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

Αναγνώρισε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, χτες στη Βουλή - απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ - ότι είναι υποχρέωση της ΕΡΤ να καλέσει τη Συντονιστική Επιτροπή για το Πάρκο Ελευθερίας, ούτως ώστε να καταθέσει τις απόψεις της και να απαντήσει στα όσα είπε για τη σχετική υπόθεση, στην εκπομπή της Α. Παναγιωταρέα, ο γνωστός Χρ. Λαμπράκης. Ωστόσο, απέφυγε ο ίδιος να πάρει την ευθύνη για κάτι τέτοιο, παραπέμποντας στην κρατική ραδιοτηλεόραση και στους δημοσιογράφους που εργάζονται εκεί. "Δε χρειάζεται, είπε, δική μας παρέμβαση, παρότρυνση, οποιασδήποτε μορφής να παρουσιαστεί η άλλη άποψη ή οποιαδήποτε άποψη μέσα από τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Είναι υποχρέωση και δέσμευση που εξ ορισμού έχουν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Μ' αυτή την έννοια και η Συντονιστική Επιτροπή και εκπρόσωποί της ασφαλώς έχουν τη δυνατότητα ή στην εκπομπή της κ. Παναγιωταρέα ή με όποιο άλλον πρόσφορο τρόπο μπορεί να υπάρξει να εκθέσουν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε τα κατορθώματα του Χρ. Λαμπράκη στο Πάρκο Ελευθερίας, λέγοντας ότι έχουν εκδοθεί αποφάσεις από το Συμβούλιο Επικρατείας και της ΕΕ, που απορρίπτουν ενστάσεις και αιτιάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ο Λέων Αυδής

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λέων Αυδής τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να δοθεί η δυνατότητα στη Συντονιστική Επιτροπή να απαντήσει στον Χρ. Λαμπράκη, ο οποίος, στο μονόλογό του, στην εκπομπή της Α. Παναγιωταρέα χαρακτήρισε τις αιτιάσεις της "μπούρδες και ανοησίες". Ο κομμουνιστής βουλευτής σημείωσε ότι αντικείμενο της ερώτησης δεν είναι η συγκεκριμένη εκπομπή, στην οποία εμφανίστηκε ο Χρ. Λαμπράκης, αν και "θα μπορούσε να παρατηρηθεί πως ήταν άκαιρη η συνέντευξη, επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η αντιδικία περί το πάρκο ελευθερίας". Και συνέχισε: "Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η αντιδικία αφορά και την παραχώρηση του χώρου, και την αβεβαιότητα που επικρατεί ως προς τι θα κατασκευαστεί και τις διαδοχικές παραχωρήσεις, ώστε όλος ο χώρος γίνεται πίσω αυλή του Μεγάρου Μουσικής, όπως λέει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, αφορά και τη χρηματοδότηση από την ΕΕ για άδηλο έργο. Υπάρχει αντικειμενική αμφιβολία και έχει διαταχθεί προκαταρκτική ποινική εξέταση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά από καταγγελίες. Αφορά την επιβάρυνση της περιοχής με μια εντατική χρήση, αφορά την έλλειψη διαγωνισμού, αφορά την πληρωμή για το έργο". Καταλήγοντας ο Λ. Αυδής εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί η δυνατότητα στη Συντονιστική Επιτροπή για όλα αυτά να ενημερώσει το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ