Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περί "επανεθνικοποίησης"...

Στο παραμύθι της "επανεθνικοποίησης" της αγροτικής πολιτικής, που ζητούν οι αγρότες, επιδόθηκε και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προτίθεστε επομένως, να καταγγείλετε τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, που ενισχύουν τους αγρότες των χωρών τους, ότι επιδίδονται στη διάρρηξη του μετώπου της ευρωκοινοτικής οικογένειας, ρωτήθηκε τότε από τον "Ρ", ο Δ. Ρέππας. "Δεν αληθεύει αυτό που λέτε" (!), εξεγέρθηκε ο υπουργός. Αληθεύει και το ξέρετε, με τους ψαράδες και τους αγρότες στη Γαλλία, με τους αγρότες στην Ισπανία και αλλού, επέμεινε ο δημοσιογράφος του "Ρ", οπότε ο κ. Ρέππας, άλλαξε το τροπάρι. Οι ενισχύσεις αυτών των χωρών προς τους αγρότες τους δεν αποτελούν εθνικές επιδοτήσεις, αλλά μεταφορά κονδυλίων από την ΕΕ, ήταν πάνω - κάτω το επιχείρημα του εκπροσώπου. Για να καταλήξει, σε μια προσπάθεια να κλείσει τη συζήτηση, ότι "πάντως το θέμα μας δεν είναι αυτό"...

Και φυσικά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα βρίσκεται στην ουσία και όχι στον Τύπο. Στο αν, δηλαδή, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους Ελληνες αγρότες. Και είναι πασίδηλο ότι δεν ενδιαφέρεται. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα έβρισκε τους τυπικούς τρόπους ενίσχυσής τους, ακόμα και ερχόμενη σε αντίθεση με την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ