Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ετοιμοι για εκκίνηση με τρακτέρ

Με συγκεντρώσεις, συσκέψεις και με τα τρακτέρ σε παράταξη στις πλατείες, ετοιμάζουν κλιμάκωση του αγώνα τους οι αγρότες της περιοχής

Πραγματικά με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ περιμένουν οι αγρότες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ηδη από χτες εντείνονται οι προσπάθειες για μαζική έξοδο τρακτέρ στις πλατείες και τους δρόμους των χωριών και των πόλεων. Σήμερα οι αγρότες της επαρχίας Νέστου στην Καβάλα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στη Χρυσούπολη με ταυτόχρονο αποκλεισμό της ΑΤΕ και της Εφορίας. Την Παρασκευή ετοιμάζονται να κατέβουν με τα τρακτέρ στην πόλη της Καβάλας. Την ίδια μέρα οι αγρότες της Ροδόπης οργανώνουν νέο δυναμικό συλλαλητήριο, αυτή τη φορά στις Σάππες, και προσανατολίζονται να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και στα χωριά που βρίσκονται πάνω στον εθνικό δρόμο.

Το κύμα αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδίκησης άμεσων λύσεων για την προστασία και τη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς διαρκώς μεγαλώνει. Η πρωτοφανής κινητοποίηση της Αστυνομίας σε όλους σχεδόν τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης δε φαίνεται να κάμπτει τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών.

Από το πρωί, χτες, οι αγρότες της Πιερίας βρίσκονται σε συνεχείς διεργασίες: Στο Αιγίνιο όλη τη μέρα συγκεντρώνονταν τα τρακτέρ στην πλατεία προκειμένου, σήμερα μετά το μεσημέρι, να βγουν στον εθνικό δρόμο σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους αγρότες της Θεσσαλίας, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε συμβολικό αποκλεισμό. Στο Λιτόχωρο, χτες αργά το βράδυ, συνεδρίαζε η ΣΕΑ προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες μορφές δράσης.

Στην Πέλλα από χτες το μεσημέρι τα μέλη των ΣΕΑ αλωνίζουν τα χωριά και καλούν τους αγρότες να κατεβάσουν τα τρακτέρ στα Γιαννιτσά. Ηδη από το πρωί δεκάδες αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της πόλης (περιοχή εργατικών κατοικιών).

Στο Κιλκίς οι αγρότες έχουν παρατάξει περίπου 30 τρακτέρ στην είσοδο της πόλης και έστησαν και ένα τραπεζάκι και μοιράζουν προκηρύξεις με τα αιτήματά τους, ενημερώνοντας τον κόσμο για το περιεχόμενο του αγώνα τους. Μάλιστα έχουν ανοίξει και βιβλίο όπου συγκεντρώνουν υπογραφές συμπαράστασης. Παράλληλα οι αγρότες της επαρχίας Παιωνίας έχουν κατεβάσει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών Εύρωπος, Τούμπα, Αγ. Πέτρος και Ρύζια.

Και στη Χαλκιδική οι αγρότες προετοιμάζονται για την έξοδό τους στους δρόμους. Από προχτές έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 50 τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους της Γαλάτιστας, ενώ σε ενδεχόμενο αποκλεισμό δρόμου μαζί τους δηλώνουν και οι αγρότες από την Ορμύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ