Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζουν την "Γκρίνπις" αντί τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ!

Ενα μεταλλικό κλουβί με αλυσοδεμένα μέλη της "Γκρίνπις", που περιστοιχιζόταν από βαρέλια με το σήμα της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, έστησε χτες το πρωί η διεθνής οικολογική οργάνωση μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη σημερινή δίκη 17 μελών της που είχαν πάρει μέρος πρόσφατα στον αποκλεισμό των διυλιστηρίων με την κατηγορία της ..."παρεμπόδισης λειτουργίας εγκατάστασης"!

Η "Γκρίνπις" ήθελε επίσης να υπενθυμίσει στον υπουργό ότι τα μέλη της οδηγούνται σε δίκη για τη δράση τους στο διυλιστήριο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ που προκάλεσαν την τεράστιας έκτασης ρύπανση της θάλασσας δεν έχουν ακόμη λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, αφού έξι μήνες από τότε δεν έχει οριστεί τακτική δικάσιμος, ούτε έχει δημοσιοποιηθεί το πόρισμα γι' αυτό το σοβαρότερο περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης στη χώρα μας για το 1996!

Τα στελέχη της "Γκρίνπις" απαίτησαν από την κυβέρνηση την αλλαγή της πολιτικής της στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αφού αυτή που ακολουθείται έχει αποτύχει, όπως τόνισαν και στον ίδιο τον υπουργό. Παράλληλα κατάγγειλαν για άλλη μια φορά την εγκληματική αδιαφορία της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ να λάβει μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ