Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική πορεία των δασκάλων χτες και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο. Συγκέντρωση σήμερα και στην Καβάλα

Μαζική και μαχητική πορεία πραγματοποίησαν χτες οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πενθήμερης απεργίας του κλάδου, ενώ και για τρίτη συνεχή μέρα τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία άγγιζαν το 80%.

Μαζί τους στην πορεία διαμαρτυρίας πορεύτηκαν για άλλη μια φορά και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο χώρο της Καμάρας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στο μεταξύ, οι καθηγητές στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν γερά και μαζικά τον αγώνα τους. Στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοφανή μαζικότητα (στη Γ ΕΛΜΕ πήραν μέρος περισσότεροι από 500 καθηγητές), αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας και την επόμενη βδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως τόσο στη Γ όσο και στη Δ ΕΛΜΕ δεν τέθηκε καν για συζήτηση η πρόταση περί αναστολής της απεργίας και οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται πλέον σε πανεκπαιδευτική κλιμάκωση του αγώνα τους.

Χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και αποφασίστηκε αύριο Παρασκευή να πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών, ΕΔΟΘ. Απόφαση να συμμετάσχουν πήραν οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ, ενώ σε συμμετοχή προσανατολίζεται και το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα οι Δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Καβάλας.Στις 11 το πρωί θα κάνουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και στη συνέχεια πορεία προς τη Νομαρχία. Και στην Καβάλα τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, και στους δύο κλάδους, ξεπερνούν το 60%.

  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Πολυκλαδικό Λύκειο Πάτρας πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Αύριο οι εκπαιδευτικοί φορείς του Πύργου θα πραγματοποιήσουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Πύργου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ