Κυριακή 7 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"18 ΑΝΩ"
Διαμαρτυρία στη Βουλή την Τρίτη

Δυναμικά συνεχίζουν τον αγώνα τους τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης "18 ΑΝΩ" προκειμένου να αποτρέψουν την απόφαση του υπουργείου Υγείας να απολύσει τους 14 θεραπευτές του προγράμματος. Ο συμβουλευτικός σταθμός της μονάδας εξακολουθεί να είναι κλειστός, ενώ την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, θεραπευτές και θεραπευόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας που εμμένει στην απόλυση των θεραπευτών. "Ασκεί απροκάλυπτα μια "πολιτική πυγμής" σε ανθρώπους που βρίσκονται σε θεραπεία. Αυτή η στάση μας έχει συγκλονίσει όπως και όλη την κοινωνία, σαν μια στάση βίας και βαρβαρότητας" υπογραμμίζουν τα μέλη της Επανένταξης και τονίζουν: "Από την άλλη μας κάνει ξεκάθαρο από κάθε άλλη φορά ότι τίποτα δε χαρίζεται. Ολα κατακτώνται".

Στο πλευρό των παιδιών της Επανένταξης βρίσκονται και αποθεραπευμένοι του "18 Ανω", οι οποίοι έστειλαν επιστολή προς τη Βουλή: "Εμείς, αναφέρουν στην επιστολή, που έχουμε τελειώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης του "18 ΑΝΩ" και ζούμε τόσα χρόνια καθαροί, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει και να οδηγήσει σε κλείσιμο ένα χώρο που σημάδεψε τη ζωή μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να την οργανώσουμε με αξίες και να γίνουμε ενεργητικά άτομα μέσα στην κοινωνία, με υπεύθυνη άποψη, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Εμείς λοιπόν οι πολίτες αυτού του κράτους απαιτούμε να δοθεί αμέσως λύση στο πρόβλημα της παράτασης των συμβάσεων των θεραπευτών με την άμεση ψήφιση της τροπολογίας της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία που κάποιοι παίζουν με τις ζωές χιλιάδων σαν εμάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ