Κυριακή 7 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κόντρα

στη νέα (α) ταξία

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Αγωνιστική εγγύηση οι νέοι μας

Οι μαθητές των κινητοποιήσεων άντεξαν στη στρέψη, στην κάμψη και στην κρούση που δέχτηκαν, όπως γίνεται στη δοκιμασία του ατσαλιού και βγήκαν δυνατοί και υπερήφανοι και συνεχίζουν. Δοκιμάστηκαν, in vitro, στο "εργαστήριο" των εκπαιδευόμενων μάγων της κυβέρνησης, που κινείται και στον τομέα αυτό στα πλαίσια της περιοριστικής εκπαιδευτικής πολιτικής των Βρυξελλών. Γιατί εκείνο που θέλουν οι υποταγμένοι στη λαγνεία της σύγκλισης, δεν είναι η ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας, αλλά η παραγωγή κλωνοποιημένων απασχολήσιμων, στα όρια των δραματικά περιορισμένων θέσεων εργασίας και των αντίστοιχων επιλογών.

Δοκιμάστηκαν όμως οι νέοι - και αυτό αποτελεί εγγύηση και ελπίδα για το παρόν και για το μέλλον, in vivo, δηλαδή στη ζωή, στη διαμόρφωση των αιτημάτων και στην υπεράσπισή τους στο παρόν και στο μέλλον.

Στη δημοκρατική πρόσκληση, "τις αγορεύειν βούλεται", δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τη γνώμη τους και τη ζωή τους. Εδειξαν, όλο αυτόν τον καιρό, αυτοσυνείδηση, αυτογνωσία και αυτενέργεια. Εδειξαν και δείχνουν παλικαριά και φιλότιμο.

Αντιμετωπίζουν ασφυκτικές πιέσεις, απειλές, προβοκάτσιες, μεθοδευμένη παραπληροφόρηση. Τους έφεραν αντιμέτωπους - και αυτό αποτελεί τραγικό λάθος - με εκείνους τους γονείς που μπορούν να εξασφαλίσουν ιδιωτικά θερμοκήπια εκπαίδευσης, εκείνους, τέλος, που ξέχασαν τα δικά τους νιάτα και επιχείρησαν να αναχαιτίσουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Αντίθετα μ' αυτήν τη συμπεριφορά που ένας ψυχολόγος - σύμβουλος θα χαρακτήριζε παιδαριώδη, τα παιδιά βρίσκουν παραστάτες σε προβληματισμένους γονείς, σε δασκάλους, εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους, σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε κοινωνικούς φορείς και πνευματικές προσωπικότητες που αναγνωρίζουν στις εκπαιδευτικές ακροβασίες της κυβέρνησης την ίδια άτεγκτη αντίληψη που συνοδεύει την πορεία προς την οικονομική και νομισματική ολοκλήρωση του αυταρχισμού. Και είναι τα παιδιά νικητές, ενώ ορισμένοι κυβερνητικοί "παράγοντες" βρίσκονται ακόμη στο νηπιαγωγείο της γνώσης σε ό,τι αφορά την πύρρειο νίκη!

Τα προβλήματα και μόνον είναι αυτά που "υποκινούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ