Κυριακή 7 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιδρούν στη διάλυση του ΕΣΔΚΝΑ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής στην ιδιωτικοποίηση του Συνδέσμου, που επιχειρεί η απερχόμενη διοίκηση. Οπως αποφάσισαν ομόφωνα, ύστερα από Γενική Συνέλευση, μεθαύριο Τρίτη θα γίνει 4ωρη στάση εργασίας, ενώ την Πέμπτη 11 Φλεβάρη θα γίνει 24ωρη απεργία και τη μεθεπόμενη βδομάδα 48ωρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων ότι η λειτουργία βασικών, υπό εξέλιξη, εγκαταστάσεων και προγραμμάτων (δηλαδή ανακύκλωση, μεταφόρτωση απορριμμάτων και υγειονομική ταφή) θα γίνει μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ανω Λιοσίων (ΔΕΤΕΑΛΑ)!

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσισε να παραχωρήσει σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ανω Λιοσίων, το δικαίωμα παρέμβασης στο έργο αποκατάστασης του παλαιού χώρου διάθεσης απορριμμάτων, προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συλλογής του βιοαερίου. Δηλαδή, εργασίες που είτε έχουν ήδη εκτελεστεί από τον ΕΣΔΚΝΑ είτε δημοπρατήθηκαν.

Κι όλα αυτά ενώ είναι γνωστές οι προθέσεις του δημάρχου Ανω Λιοσίων να αναλάβει, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης, την κατασκευή και λειτουργία μιας ακόμη σειράς εγκαταστάσεων στα διοικητικά όρια του δήμου (2ο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης ΧΥΤΑ επικινδύνων αποβλήτων)!

Ακόμα, η ΕΕ του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσισε - παρά την αντίθεση των εργαζομένων - να συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ανω Λιοσίων και τη Δημοτική Επιχείρηση για την κάλυψη αναγκών προσωπικού. Κι αυτό ενώ ήδη είχε απορρίψει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την πρόταση των εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών με τακτικό προσωπικό άλλων δήμων...

Εκτός από αυτά, η απερχόμενη διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ δίνει "προίκα" 1,6 δισ. δρχ. στο Δήμο Ανω Λιοσίων. Τα παραπάνω αποτελούν απαιτήσεις του δημάρχου Ανω Λιοσίων Ν. Παπαδήμα και όπως φαίνεται έγιναν δεκτές άνευ όρων. Φαίνεται πως ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων επιδιώκει να επιβάλει ένα δεύτερο χαράτσι σε βάρος των ΟΤΑ του Λεκανοπεδίου. Να σημειωθεί ότι φέτος ο δήμος θα εισπράξει 9,5 δισ. δρχ.,μέσω του ΕΣΔΚΝΑ ως αντισταθμιστικό τέλος (τα 9 δισ. από τους ΟΤΑ και τα 500 εκατ. δρχ. από θεσμοθετημένα, ίδια έσοδα του ΕΣΔΚΝΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ