Κυριακή 7 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Χωρίς οδική σύνδεση

Δήμος Ζίτσας.Μια παραμελημένη περιοχή - όπως επισημαίνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νίκος Σιαπατόρης - καθώς οι εκπρόσωποι της κεντρικής διοίκησης πάντα έταζαν χωρίς να πράττουν και προσπαθούσαν να εθίσουν τους κατοίκους στην "άποψη", ότι για να γίνει κάποιο έργο στα χωριά τους θα έπρεπε να πληρώσουν και άλλα ποσά, πέραν των όσων κατέβαλλαν μέσω της φορολογίας εισοδήματος.

Αναφέρεται στην έλλειψη οδικής σύνδεσης μεταξύ χωριών που συνενώθηκαν. Στα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Στην έλλειψη αναπτυξιακών παρεμβάσεων και έργων. Στα παιδιά που όλο και λιγοστεύουν, καθώς οι δημότες μεταναστεύουν, αναζητώντας αλλού καλύτερη τύχη. Στους αμπελουργούς, των οποίων ο αριθμός διαρκώς μειώνεται, καθώς νέοι δεν έχουν μείνει για να εισέλθουν στο χώρο και οι πενηντάρηδες "τεχνίτες" σε λίγα χρόνια θα αποσυρθούν. Στον παιδικό σταθμό, που απλώς υπολειτουργεί, εφόσον φιλοξενούνται εκεί μόλις δύο παιδιά. Τα μεγαλύτερα μεταβαίνουν στο σχολείο με αγοραία ή τα φέρνουν οι γονείς τους με τα ΙΧ οχήματά τους.

"Ως δημοτική αρχή πρέπει να κάνουμε πολλά, συνεχίζει ο δήμαρχος. Χρειαζόμαστε όμως και χρήματα. Γι' αυτήν, ακριβώς, τη χρηματοδότηση δεν έχουμε ακούσει τίποτα συγκεκριμένο. Δεν ξέρουμε καν το ύψος των κονδυλίων που θα εξασφαλίσουμε από το ΕΠΤΑ, ούτε πόσα θα λαμβάνουμε κάθε χρόνο".

Συμπληρώνει πως "πρέπει να υποβάλουμε στην περιφέρεια μελέτες - προτάσεις για την εκτέλεση έργων. Για να εκπονηθούν, όμως, οι μελέτες, οι επιστήμονες που τις καταρτίζουν ζητούν ακόμα και 20 εκατομ. δρχ. ως αμοιβή. Μπορούμε να δώσουμε αυτά τα χρήματα και μετά η Περιφέρεια να μην εγκρίνει τη μελέτη; Αυτά είναι λεφτά ενός ταλαιπωρημένου κόσμου, σε μια αγροτοκτηνοτροφική, ημιορεινή περιοχή. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με τον ιδρώτα του".

Τονίζει παράλληλα και την ανάγκη ενημέρωσης των δημοτών από τους αιρετούς για τα προβλήματα των ΟΤΑ. "Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στους αγώνες μας για να κερδίσουμε όσα μας οφείλουν. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτε. Τα πάντα κατακτώνται με αγώνα. Και αν χρειαστεί θα μας βρουν μπροστά τους, στην Περιφέρεια, στη νομαρχία, να διεκδικούμε. Η κυβέρνηση και με τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" μας ωθεί να φορολογήσουμε και πάλι τους εργαζομένους για να εξασφαλίσουμε πόρους. Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε και να θεσπίσουμε και νέα δυσβάσταχτα τέλη. Η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατά 1,2 τρισ. δρχ. από τους θεσμοθετημένους πόρους των ΟΤΑ. Αυτά τα χρήματα μας οφείλει, αυτά πρέπει να μας αποδώσει και γι' αυτό θα παλέψουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ