Κυριακή 7 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Ούτε δημαρχείο...

Δήμος Ευεργέτουλα.Σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεόδωρο Βουνατσή, και εδώ δεν υπάρχει κτίριο, να στεγάσει Δημαρχείο, με 17 δημοτικούς συμβούλους, 8 δημοτικούς υπαλλήλους, την υπηρεσία καθαριότητας και την τεχνική υπηρεσία, που προβλέπεται να συσταθούν. Οπως αναφέρει, η κεντρική διοίκηση σκοπεύει να δώσει 70 εκατ. δρχ. για την αγορά κτιρίου, αλλά χρειάζονται άλλα 20, τουλάχιστον.

Σχετικά με τα προβλήματα των χωριών που συναποτελούν το νέο δήμο, ο δήμαρχος υπογραμμίζει πως μεταξύ κάποιων δεν υπάρχει οδική σύνδεση, ενώ σε άλλα το αποχετευτικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης παρουσιάζουν προβλήματα και χρειάζονται επισκευές και επεκτάσεις.

Αναφέρεται στο ΕΠΤΑ και εκφράζει το φόβο ότι θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες. Κάνει σαφές πως, ακόμα και αν αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης εκτελεστεί, θα χρειαστούν και επιπλέον χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών.

"Η κυβέρνηση, συμπληρώνει o Θ. Βουνατσής, θέλει οι δήμοι να βάζουν όλο και περισσότερους φόρους στους δημότες. Αυτή, όμως, δεν είναι λύση. Οι δημότες σηκώνουν, ήδη, πολλά οικονομικά βάρη. Δεν μπορείς να τους επιβαρύνεις και άλλο. Ακόμα και αν αυξήσεις κάποια τέλη, η αύξηση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του πληθωρισμού. Και σύντομα θα βρεθούμε στο σημείο, οι δήμοι να αντιμετωπίζουν - λόγω έλλειψης των αναγκαίων κονδυλίων - μεγάλα εμπόδια ακόμα και στη λειτουργία τους και οι δημότες - δίκαια - να ζητούν την παροχή έργου και υπηρεσιών από την Αυτοδιοίκηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ