Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ
οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Στο κενό πέφτουν οι κυβερνητικές προσπάθειες τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού των αγροτών. Η δικαίωση των αιτημάτων αποτελεί στοιχειώδη όρο επιβίωσης, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΕ

Επεκτείνονται και σ' άλλες περιοχές της χώρας οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Χτες, αγρότες της υπαίθρου Θεσσαλονίκης και της Ηλείας παρέταξαν τρακτέρ σε κομβικά σημεία των Εθνικών Οδών, ενώ αύριο κινητοποιούνται οι αγρότες του Εβρου και τη Δευτέρα μπαίνουν στο δρόμο του αγώνα οι αγρότες των Σερρών.

Κι ενώ τα μπλόκα της Θεσσαλίας ενισχύονται συνεχώς και με νέες δυνάμεις, όλα δείχνουν πως η κυβερνητική πρακτική του "μαστιγίου και του καρότου" πέφτει στο κενό. Μετά την αποτυχία της επιχείρησης εκφοβισμού και τρομοκράτησης, με την παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ στη Λάρισα, απέτυχε και ο αποπροσανατολιστικός ελιγμός της κυβέρνησης, να παρουσιάσει τη ρύθμιση - απάτη για τα χρέη ως ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτικών κινητοποιήσεων. Την εκτίμηση αυτή σημειώνει και η χτεσινή ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και υπογραμμίζει τη θέληση των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Σήμερα, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της ΠΑΣΕ με τον υπουργό Γεωργίας, παρά την αρχική άρνηση του δεύτερου. Γεγονός, το οποίο ερμηνεύεται ως μια επιπλέον απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής παρελκυστικής τακτικής.


ΣΕΛ.  2,    16   -   19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ