Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Βγάζουν "λάδι" την κυβέρνηση

Ευθύνες μόνο στη διοίκηση ανακάλυψε η ΠΑΣΚ

Να "βγάλει λάδι" την κυβέρνηση επιχειρεί η ΠΑΣΚ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η κυβερνητική παράταξη σε εντεταλμένο ρόλο εξαπέλυσε - για πολλοστή φορά - επίθεση εναντίον της διοίκησης, προσπαθώντας να αποδείξει ότι αυτή φταίει για το ξεπούλημα και όχι η κυβέρνηση.

Μάλιστα, δε μένει μόνο εκεί, αλλά καλεί το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση να απομακρύνουν τη διοίκηση, ισχυριζόμενη ότι "βλάπτει τα συμφέροντα της ΥΠΑ και της Ελλάδας", ενώ "εκθέτει πολιτικά την κυβέρνηση"!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΚ, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταγγέλλει ότι το ξεπούλημα της ΥΠΑ μεθοδεύεται από τη διοίκηση και όχι από την κυβέρνηση, η οποία, μάλιστα... εκτίθεται πολιτικά από τις ενέργειες της διοίκησης! Με την ολοσέλιδη ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚ, που φέρει την υπογραφή του προέδρου της ομοσπονδίας εργαζομένων (ΟΣΥΠΑ) Βασ. Αλεβιζόπουλου,αφού εξαπολύει επίθεση προς τη διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, στο τέλος την καταγγέλλει και για την"απαράδεκτη μη συνεργασία με την παράταξη", ενώ επισημαίνει κιόλας ότι η ΠΑΣΚ στηρίζει της ΟΣΥΠΑ!

Η ΕΣΚ

Η ΕΣΚ (ΕΣΑΚ), με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η ΠΑΣΚ επιμελέστατα αποφεύγει να θίξει την κυβέρνηση, επιλέγοντας τις καταγγελίες ενάντια στη διοίκηση, που είναι το πειθήνιο εκτελεστικό όργανο των κυβερνητικών αποφάσεων, οι οποίες εφαρμόζονται στο χώρο της ΥΠΑ, με την ανοχή της ΠΑΣΚ. Στην ανακοίνωση της παράταξης, σημειώνεται ότι: α) η ΠΑΣΚ επιχειρεί να αποκρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την τελμάτωση και αδρανοποίηση της ΟΣΥΠΑ, αλλά και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, δεδομένου ότι διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία. β) Με την τακτική που ακολουθεί και την υποστήριξη της ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν αναπτύχθηκαν αγώνες και αντίσταση στα όσα η ίδια καταγγέλλει, αλλά απομάκρυνε και τους εργαζόμενους από τα σωματεία, καλλιεργώντας την αναξιοπιστία για τους συνδικαλιστές και τα όργανα. γ) Προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους εργαζόμενους η κριτική που ασκεί στη διοίκηση για "μη συνεργασία με την ΠΑΣΚ". Αλήθεια, αυτή η κριτική εντάσσεται στο πλαίσιο της "αξιοκρατίας" και της "διαφάνειας", που κατά καιρούς επικαλείται η ΠΑΣΚ; δ) Ενώ υποκριτικά εξαπολύει αγωνιστικές κορόνες για την αποτροπή του ξεπουλήματος της ΥΠΑ, αρνείται στην πράξη τον ενωτικό αγώνα.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Αγώνα, που απαρτίζεται από συνδικαλιστές και άλλους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως παρατάξεων και έχει στόχο την περιφρούρηση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα της ΥΠΑ, καθώς και των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μπει φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις των αερομεταφορών (2005-08-31 00:00:00.0)
Μόνη διέξοδος ο κοινός αγώνας των εργαζομένων (2003-10-17 00:00:00.0)
Παρελθόν η αυτοδυναμία της ΠΑΣΚ (2002-04-04 00:00:00.0)
Απεργία κατά της διάλυσης (2000-09-27 00:00:00.0)
Εκλογές με ξεχωριστή σημασία (1997-12-03 00:00:00.0)
Για συντεχνιακή τακτική καταγγέλλει η ΕΣΚ (1997-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ