Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"18 ΑΝΩ"
Υπόσχεση Παπαδήμα για τους ίδιους θεραπευτές

Σχετικά με τους 14 θεραπευτές του "18 Ανω" ο υπουργός Λ. Παπαδήμας δήλωσε πως "υπήρξε δέσμευση κυβερνητική στη Βουλή ότι θα λύσει νομοθετικά το θέμα".

Στο ερώτημα αν θα είναι οι ίδιοι θεραπευτές ο Λ. Παπαδήμας απάντησε: "Ναι, θα είναι οι ίδιοι θεραπευτές".

Στο μεταξύ η θεατρική ομάδα του "18 Ανω" δίνει την προσεχή Δευτέρα ανοιχτή δημόσια παράσταση στα Προπύλαια με το "Ο Γλάρος Ιωνάθαν". Η παράσταση αυτή αποτελεί βήμα διεκδίκησης της ανανέωσης των συμβάσεων των 14 θεραπευτών της μονάδας.

Αγωνιζόμενοι να διασώσουν το χώρο και τους ανθρώπους που τους χάρισαν πίσω τη ζωή, τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης, σε σχετική χτεσινή ανακοίνωση - πρόσκληση, μεταφέρουν τα μηνύματα της ελευθερίας, της δημιουργίας, των στόχων ζωής και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, να σταθούν δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές που κρίνεται η τύχη του "18 Ανω". Οπως επισημαίνουν, "με κλειστό το Συμβουλευτικό Σταθμό της Μονάδας, με τη Θεραπευτική Ομάδα δίπλα σε όλους εμάς που την έχουμε ανάγκη νύχτα και μέρα, συνεχίζουμε όλοι μαζί να δίνουμε τη μάχη μέχρι την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της Μονάδας, την παραμονή όλων των θεραπευτών στο Πρόγραμμα".

Το δικαίωμα στη θεραπεία απεξάρτησης είναι ιερό, υπογραμμίζουν τα μέλη της Κοινότητας και καταλήγουν: "Με τη σιγουριά πως η μάχη του "18 Ανω" είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και πως αυτή η μάχη θα κερδηθεί", η ανακοίνωση των μελών της Κοινωνικής Επανένταξης καταλήγει με τα λόγια του γλάρου Ιωνάθαν: "Βλέπει μακρύτερα αυτός που σηκώνεται ψηλότερα".

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην εκδήλωση του "18 Ανω" και καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ