Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επίσχεση εργασίας

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για μια ακόμη βδομάδα αποφάσισαν χτες το απόγευμα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα αυτό θα απέχουν από τις εφημερίες, από τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ θα συνεχίζεται και η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων.

Οι γιατροί έκριναν ότι οι υποσχέσεις του υπουργού για την καταβολή των δεδουλευμένων είναι αόριστες, αλλά και τα κονδύλια για τα νοσοκομεία είναι μειωμένα σε σχέση με αυτά που είχαν ζητήσει οι επιστημονικές επιτροπές από πέρσι. Ακόμη με την απόφασή τους για συνέχιση, οι γιατροί διαμαρτύρονται γιατί ο υπουργός δεν έλαβε καμιά μέριμνα για το Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", όπως και για τις υποδομές στα νοσοκομεία. Τέλος, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης θα προσπαθήσουν να συντονιστούν με τους συναδέλφους τους των άλλων Ενώσεων, προκειμένου να δοθούν τελεσίδικες λύσεις στην Υγεία.

Στην αρχή της συνεδρίασης, που έγινε μέσα σε έντονο κλίμα, η πλειοψηφία του προεδρείου της Ενωσης είχε προτείνει την αναστολή των κινητοποιήσεων για ένα μήνα. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα θα ήταν δυνατό να διαπιστωθεί αν οι υποσχέσεις του υπουργού βαίνουν προς υλοποίηση. Τελικά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τη συνέλευση, με το σκεπτικό ότι μόνο οι υποσχέσεις, που δόθηκαν από πλευράς υπουργείου, δε φτάνουν.

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", Καχλάν Συριανό,τόνισε ότι οι εφημερίες θα είναι πιο επισφαλείς μέσα στο '99 καθώς δίνονται πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που χρειάζονταν για να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, προσπαθεί να "θάψει" το πόρισμα της επιτροπής που έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τις εφημερίες. Σημείωσε ακόμη ότι η λύση που επιλέγει το υπουργείο για το Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" οδηγεί σε υποβάθμισή του όπως και των άλλων νοσοκομείων της πόλης και αποδεικνύει ότι η επίθεση κατά του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας εντείνεται.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Δευτέρας στο Νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου", όπου ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει μονάδα μεταμόσχευσης οστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε δέσμευση για τα δεδουλευμένα (1999-02-05 00:00:00.0)
Αποχή των γιατρών απ' τις εφημερίες (1999-01-30 00:00:00.0)
Χιονοστιβάδα κινητοποιήσεων (1998-09-30 00:00:00.0)
Αντίσταση ανά νοσοκομείο (1998-09-26 00:00:00.0)
Νέα πενθήμερη στη Θεσσαλονίκη (1998-09-15 00:00:00.0)
Εξωφρενικές περικοπές στις εφημερίες (1998-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ