Κυριακή 21 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα αποκαλυπτικό απόσπασμα

"Βρεθήκαμε, όμως, αντιμέτωποι μ' ένα τετελεσμένο γεγονός. Για το πώς έγινε αυτό το τετελεσμένο γεγονός διεξάγεται ήδη έρευνα σε βάθος και θα καταλογιστούν όλες οι ευθύνες. Το γεγονός, όμως, ήταν τετελεσμένο. Ο Οτσαλάν βρέθηκε παράνομα στην Ελλάδα. Διατρέχαμε τον κίνδυνο να τροφοδοτηθεί εναντίον της χώρας μας μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία για δήθεν σχέσεις της Ελλάδας με το ΡΚΚ και τον ένοπλο αγώνα, που διεξάγεται στην Τουρκία.

Πρώτιστο καθήκον, συνεπώς, για μας ήταν να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έγιναν σφάλματα στους χειρισμούς. Προφανώς έγιναν. Και γι' αυτό αναλάβαμε την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό"...

Τα παραπάνω είναι, ίσως, το πιο ενδιαφέρον απόσπασμα από τις προχτεσινές δηλώσεις του Κ. Σημίτη. Και λέμε, το πιο ενδιαφέρον, γιατί αποκαλύπτει τα εξής πράγματα:

Η κυβέρνηση βρέθηκε προ του τετελεσμένου γεγονότος της έλευσης του Αμπ. Οτσαλάν στην Ελλάδα. Και, μπροστά στον... κίνδυνο, να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα συνεργάτη του "τρομοκράτη", η Αγκυρα και οι ΗΠΑ, αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί, για να... προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας. Βέβαια, καθώς τον ξεφορτώνονταν, έγιναν και κάποια σφάλματα χειρισμών. Ε, γι' αυτά τα σφάλματα, αναλαμβάνουν την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό.

Και για το ξεφόρτωμα; Για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη στους μέχρι χτες διώκτες του και σήμερα βασανιστές του; Μα, γι' αυτά - αν δεν καταλάβατε - ο Κ. Σημίτης δε φέρει καμιά ευθύνη. Ισα ίσα, του χρωστάμε και χάρη, γιατί προστάτευσε τα συμφέροντα της χώρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ