Κυριακή 21 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα

στη νέα (α)ταξία

Πάπια μ'

χήνα μ'

και ΟΝΕ

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Κάποτε οι χήνες του Καπιτωλίου ξύπνησαν, με τις φωνές τους, μέσα στα σκοτάδια της νύχτας, τις φρουρές, και έσωσαν την επτάλοφο Ρώμη από την εχθρική επιδρομική επιχείρηση. Τώρα, οι χήνες και οι πάπιες, μετακαλούνται από την ησυχία της λίμνης τους στον Εθνικό Κήπο και επιστρατεύονται στην υπηρεσία... της ΟΝΕ. Αυτό τουλάχιστον μας πληροφορούν διαφημιστικές αφίσες που πλημμύρισαν την Αθήνα, τις εφημερίδες, περιοδικά και στάσεις των τρόλεϊ και των λεωφορείων, με τις οποίες οι... πάπιες προπαγανδίζουν την έκθεση του Ζαππείου, που έχει ως αντικείμενο τα "πράματα και θάματα" του κοινοτικού πλαισίου στήριξης.

Λικνιστικά οι πάπιες της προπαγανδιστικής αφίσας και μια χήνα από εκείνες που έσωσαν τότε, με τις φωνές τους τη Ρώμη, αναλαμβάνουν τώρα, κατ' εντολήν και κατ' απονομή να στηρίξουν μια έκθεση, "εικονικού χαρακτήρα" στο Ζάππειο, όπου προβάλλονται έργα επί του χάρτου, που θα γίνουν, που θα ανα(παρα)μορφώσουν τη χώρα, που θα αναδείξουν τη συμβολή του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Και όλα αυτά τώρα, με την ίδια μονότονη και μονόπλευρη έξαρση των "αγαθών" της ΟΝΕ και αφού προηγούμενα, η πλειοψηφία της Βουλής, αναλαμβάνοντας βαρύτατες ιστορικές ευθύνες ψήφισε τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, ενώ, προηγούμενα, η κυβέρνηση αρνήθηκε ν' ανταποκριθεί στο αίτημα για ολόπλευρη ενημέρωση και διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος.

Δεν το έπραξαν γιατί φοβήθηκαν και την ενημέρωση και το αποτέλεσμα που θα κατέγραφε τη γνώμη, του λαού μας, που δέχεται τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της πορείας προς την ΟΝΕ.

Και που θα κατέγραφε, αυτές ιδιαίτερα τις μέρες, τη λαϊκή αντίσταση σ' αυτή την απύθμενη εγκληματική κυνικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των καθ' έκαστα εταίρων, απέναντι σ' αυτή τη ληστρική απαγωγή του Κούρδου ηγέτη, προϊδεάζοντας για την ένταση και έκταση του ΣΕΝΓΚΕΝ-αυταρχισμού, στην πορεία σύγκλισης - απόκλισης.

Σ' ένα σημειωτικού χαρακτήρα συνειρμό, οι πάπιες και οι χήνες της σύγχρονης προπαγανδιστικής αφίσας θα μπορούσαν να παραπέμψουν στον ανατριχιαστικό εκείνο φασιστικό "βηματισμό της χήνας" που κόντευε να αφανίσει και να ενταφιάσει την ελευθερία, τη δημοκρατία και τις κατακτήσεις των λαών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεμπρόστιασμα της ΔΑΠ στη Βουλή από το ΚΚΕ(2021-02-11 00:00:00.0)
Ημερολόγιο για τα 10 χρόνια του ΠΑΜΕ(2009-01-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-11-14 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κεντρικές εκδηλώσεις(2004-05-05 00:00:00.0)
Φωτογραφικό οδοιπορικό(2002-01-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ