Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψάχνουν τον τόπο τους

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες, με στόχο την ανάδειξη πτυχών της πολιτιστικής μας παράδοσης, "έρχονται" από την Καβάλα και το Κιλκίς.

Η πρώτη αφορά ένα τετράδιο εργασίας, με τίτλο "Ταξίδι στο αρχαιολογικό παρελθόν", αποτέλεσμα μιας σημαντικής δουλιάς, που έγινε κατά το περσινό σχολικό έτος από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, στα πλαίσια του μαθήματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι μαθητές, με τη βοήθεια δύο καθηγητριών τους, αποτύπωσαν στο εν λόγω τετράδιο μια σειρά παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων που ανέπτυξαν, όπως επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, στο εργαστήριο κεραμικής του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. Επίσης, σχεδιασμός χαρτών, αντιγραφή παραστάσεων αγγείων και κατασκευή ειδωλίων από τα ίδια τα παιδιά.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά την έκδοση του βιβλίου "Αρχαιολογική Περιήγηση στο Κιλκίς", της Θ. Σαββοπούλου, που χρηματοδότησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, στα πλαίσια της προσπάθειας "για γνωριμία με τον τόπο μας". Το βιβλίο συγκεντρώνει πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής, από τα προϊστορικά και παλαιοχριστιανικά χρόνια, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αρχαιολογικά ευρήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ