Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και... αστυνόμος ο Αβραμόπουλος

Με ιδιαίτερη εμμονή στην προώθηση του θεσμού των δημοτικών αστυνομιών, μέσα από ένα νεφελώδες σχήμα λειτουργίας, εμφανίστηκε χτες για άλλη μια φορά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο δήμαρχος της Αθήνας και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Δ. Αβραμόπουλος,όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Κατά τα άλλα, πέρα από τη γενική θέση ότι οι αστυνομικές αρχές πρέπει να συνεργάζονται με τους δήμους για την αντιμετώπιση θεμάτων... ευταξίας των πόλεων και... αναβάθμισης του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, επανέλαβε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση θα επανέλθει, αλλά υπό δημοτικό καθεστώς, επειδή, όπως είπε, "το θέλει ο πολίτης". Είπε επίσης ότι θα γίνονται μεικτές περίπολοι της Αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας. Οταν όμως του επισημάνθηκε ότι η δημοτική αστυνομία είναι ανύπαρκτη αριθμητικά σε σύγκριση με την Αστυνομία και του ζητήθηκε να διευκρινίσει ποια θα είναι η πρακτική αξία αυτού του μέτρου, δεδομένου μάλιστα ότι οι λεγόμενες πεζές περιπολίες έχουν καταντήσει ανέκδοτο, ακόμα και για το πολυπληθές σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αρκέστηκε να πει ότι οι μεικτές περιπολίες θα είναι χρήσιμες για τον έλεγχο των πλανόδιων μικροπωλητών, για την εποπτεία ζωτικών χώρων της Αθήνας κλπ. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε αν περιλαμβάνεται σ' αυτούς και ο χώρος της Ομονοίας, όπου ανθεί το παραεμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών, κράτησε για ευνόητους λόγους τις αποστάσεις του, λέγοντας ότι η πάταξη της εγκληματικότητας είναι έργο άλλων.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, με αφορμή ερώτηση για το φονικό που σημειώθηκε πρόσφατα στο Πεδίον του Αρεως, είπε επίσης ότι επειδή καθυστερούν από τα αρμόδια υπουργεία οι διαδικασίες μεταβίβασης της διαχείρισης ορισμένων χώρων (πάρκων, του εθνικού κήπου κλπ) στο δήμο, θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την επίλυση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ