Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακινητοποιημένα για 6 ώρες τα τρόλεϊ

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν κανονικά στη σημερινή στάση εργασίας και στη σύγκληση γενικής συνέλευσης, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική, δήλωναν μέχρι αργά χτες βράδυ οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Στην περίπτωση αυτή, τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα σήμερα, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., τις ώρες δηλαδή που οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ έχουν κηρύξει 6ωρη στάση εργασίας, αντιδρώντας στην εφαρμογή των νέων αντεργατικών κανονισμών εργασίας, μέσω των οποίων κυβέρνηση και διοίκηση επιχειρούν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή εξοντωτικών ωραρίων εργασίας. Στη σημερινή γενική συνέλευση του κλάδου, εφόσον συγκληθεί κανονικά, η εισήγηση του ΔΣ της Ενωσης είναι να υπάρξει κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, με τους νέους κανονισμούς εργασίας καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία και καταργούνται οι ΣΣΕ, ενώ επιχειρείται η επιβολή εξοντωτικών ωραρίων εργασίας στους οδηγούς, τα οποία αν εφαρμοστούν, εκτός των άλλων, θα έχουν επιπτώσεις στην ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, καταγγέλλουν κυβέρνηση και διοίκηση για "αδιαλλαξία" και για "αντισυγκοινωνιακή πολιτική", τους καλούν να εγκαταλείψουν την "τρομοκρατία και τη λογική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε"" και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για την εξεύρεση εφικτών και κοινά αποδεκτών λύσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούν, ότι θα φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ