• Σήμερα η συναυλία στο θέατρο "Ρόδον", ώρα 8.30 μμ, με ελεύθερη είσοδο
  • Η θεραπευτική κοινότητα ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού
  • - Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για να δοθεί νομοθετική λύση στο πρόβλημα των 14 θεραπευτών του 18 Ανω, ζητούν με επιστολή τους οι διευθυντές της θεραπευτικής μονάδας. Σήμερα το 18... - 1999-03-04 00:00:00.0"/>
  • Σήμερα η συναυλία στο θέατρο "Ρόδον", ώρα 8.30 μμ, με ελεύθερη είσοδο
  • Η θεραπευτική κοινότητα ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού
  • - Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για να δοθεί νομοθετική λύση στο πρόβλημα των 14 θεραπευτών του 18 Ανω, ζητούν με επιστολή τους οι διευθυντές της θεραπευτικής μονάδας. Σήμερα το 18... - 1999-03-04 00:00:00.0" /> Εστία ελπίδας και ζωής | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 32
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    "18 ΑΝΩ"
    Εστία ελπίδας και ζωής
    • Σήμερα η συναυλία στο θέατρο "Ρόδον", ώρα 8.30 μμ, με ελεύθερη είσοδο
    • Η θεραπευτική κοινότητα ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού

    Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για να δοθεί νομοθετική λύση στο πρόβλημα των 14 θεραπευτών του "18 Ανω", ζητούν με επιστολή τους οι διευθυντές της θεραπευτικής μονάδας.

    Σήμερα το "18 Ανω" στις 8.30 μμ οργανώνει συναυλία - με ελεύθερη είσοδο - στο "Ρόδον" (Μάρνη 24), με τους Ορφέα Περίδη, Μανώλη Λιδάκη, Παντελή Θαλασσινό, Βασίλη Καζούλη, Μίλτο Πασχαλίδη, Βάλια Κάλντα και τους Αχαιούς.

    Η θεραπευτική κοινότητα και οι διευθυντές της καλούν τον πρωθυπουργό στη σημερινή συναυλία "για να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν και κερδίζουν τη μάχη της απεξάρτησης, δίπλα στους ανθρώπους που κατακτούν τις μεγάλες αξίες της ζωής, ενάντια στην εξάρτηση, την παραίτηση, τη φυγή". Ενώ το πρόβλημα με τους θεραπευτές παραμένει, οι αρμόδιοι σιωπούν, επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το "18 Ανω" και τονίζει: "Απέναντι σ' αυτή τη σιωπή, που παίρνει το χαρακτήρα εμπαιγμού ολόκληρης της κοινωνίας η Θεραπευτική Ομάδα του "18 Ανω", οι απεξαρτημένοι και οι γονείς υψώνουμε τη φωνή μας για να υπερασπιστούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τις αρχές της επιστήμης και της ηθικής".

    Η επιστολήπρος Σημίτη

    Προχτές ο διευθυντής Αχιλ. Κρυστάλλης και η αναπληρώτρια διευθύντρια Κ. Μάτσα έστειλαν επιστολή στην οποία αναφέρουν:

    "Κύριε πρωθυπουργέ,

    Εκ μέρους της Θεραπευτικής Ομάδας της Μονάδας Απεξάρτησης ΨΝΑ - πρόγραμμα"18 Ανω", της μεγαλύτερης Μονάδας του ΕΣΥ στο χώρο των εξαρτήσεων απόαλκοόλ και ναρκωτικά,σας απευθύνω θερμή έκκληση να παρέμβετε άμεσα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που απειλεί με υπολειτουργία το "18 Ανω" και δημιουργεί ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα - γεμάτο φόβους, ανασφάλεια, θυμό, απόγνωση - σε χιλιάδες εξαρτημένους από ναρκωτικά και αλκοόλ ανθρώπους και στις οικογένειές τους.

    Το πρόβλημα που αφορά στις συμβάσεις 14 ειδικών θεραπευτών της Μονάδας, απολύτως απαραίτητων για τη λειτουργία της, μπορεί να λυθεί με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα ναρκωτικά και έχει δοθεί από τον πρόεδρό της, τον κύριο Στεφανή, στον υπουργό Υγείας κύριο Λάμπρο Παπαδήμα.

    Κύριε πρωθυπουργέ,

    Οσο παραμένει αυτή η εκκρεμότητα, που εμποδίζει το "18 Ανω" να λειτουργεί με βάση τις διεθνώς ισχύουσες επιστημονικές και ηθικές αρχές

    - τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υπονόμευση ή και τη διακοπή της θεραπείας απεξάρτησης χιλιάδων νέων παιδιών, με πιθανές δραματικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή τους,

    - τόσο μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά η κοινωνική ένταση, η ανησυχία, η αναστάτωση, που μπορεί να δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο των ναρκωτικών και της νεολαίας,

    - τόσο διαμορφώνονται όροι υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των υπηρεσιών του,

    - τόσο στερείται ο ελληνικός λαός των υπηρεσιών της Μονάδας, όχι μόνο στον τομέα της θεραπείας αλλά και στον εξίσου κρίσιμο τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων".

    Και η επιστολή καταλήγει: "Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου και ζητάμε την επείγουσα παρέμβασή σας. Στο πλευρό του "18 Ανω" βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο επιστημονικός κόσμος, όλα τα κόμματα της Βουλής, όλες οι νεολαίες, όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, εκατοντάδες άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, όλη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεκάδες συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς, όλοι οι απεξαρτημένοι και οι οικογένειές τους και χιλιάδες απλοί άνθρωποι που βλέπουν το "18 Ανω" ως εστία ελπίδας και ζωής".

    Η ΔΑΣ Αιγάλεω

    Η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΔΑΣ) Αιγάλεω θα φέρει το θέμα του "18 Ανω" προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώντας το όργανο να συμπαρασταθεί στη θεραπευτική κοινότητα, στον αγώνα που κάνει για να παραμείνουν στην εργασία τους οι 14 θεραπευτές και να συνεχίσει να λειτουργεί. Ακόμα θα προτείνει στο ΔΣ να ζητήσει από το υπουργείο Υγείας την παράταση παραμονής των θεραπευτών στην κοινότητα.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ