Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Να γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων

Επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη έστειλε, με την ιδιότητα της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Με την επιστολή της αυτή η Αλέκα Παπαρήγα ζητά να πραγματοποιηθεί προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ολόκληρη η επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Κύριε Πρόεδρε

Στις 23 - 25 Απρίλη 1999 θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου:

1. Θα συζητηθεί η πορεία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με την είσοδο νέων χωρών και η "πορεία ενδυνάμωσης της συνεργασίας του με μια σειρά άλλων χωρών", στα πλαίσια της ενίσχυσης του ρόλου και της αποτελεσματικότητάς του για την επιβολή της "νέας τάξης πραγμάτων".

2. Θα τεθεί υπό έγκριση το "Νέο Στρατηγικό Δόγμα" με βάση το οποίο το ΝΑΤΟ θα μπορεί να επεμβαίνει και πέραν των συνόρων των χωρών - μελών του, ακόμα και χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, για δήθεν ειρηνευτικές επιχειρήσεις (π. χ. στο Κόσσοβο) για τον "χειρισμό κρίσεων", για την αντιμετώπιση της "τρομοκρατίας", προφανώς σε βάρος λαών και χωρών που αντιστέκονται.

3. Θα ληφθούν παραπέρα αποφάσεις για τη "Νέα Δομή του ΝΑΤΟ" με άμεση προοπτική την ενεργοποίηση όλων των Στρατηγείων, μεταξύ των οποίων και της Λάρισας.

Επειδή η συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης σημαίνει στήριξη και συμμετοχή της χώρας μας στην επιβολή της "νέας τάξης" και επειδή αυτές οι προοπτικές αυξάνουν τους κινδύνους για την ασφάλεια, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην περιοχή, ζητούμε,αξιοποιώντας το δικαίωμα που μας δίνει το άρθρο 143, παρ.2 του Κανονισμού της Βουλής, να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ