Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ακυρη απόφαση με πλαστά στοιχεία"

Νέα Ερώτηση Κεδίκογλου για τα "αντιστασιακά" του Ε. Γιαννόπουλου

Ακυρη είναι η απόφαση της Επιτροπής Αναγνώρισης (κρίσεως αγωνιστών) με την οποία αναγνωρίστηκε ως αντιστασιακός αξιωματικός ο Ευ. Γιαννόπουλος! Αυτό τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου, με τρίτη ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσε, χτες, στη Βουλή και στην οποία, παρουσιάζει νέα στοιχεία για τον... "αντιστασιακό βίο" του υπουργού Δικαιοσύνης.

Στην Ερώτησή του ο Β. Κεδίκογλου αναφέρει πως: "Παρά την ανύπαρκτη αντιστασιακή του δράση (ο Ευ. Γιαννόπουλος) αναγνωρίστηκε Αντιστασιακός Αξιωματικός. Η απόφαση αυτή είναι άκυρη. Η Επιτροπή Αναγνώρισης (κρίσεως αγωνιστών) εξαπατήθηκε και δεν ερεύνησε εάν τα στοιχεία είναι ακριβή". Τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στηρίζει στα παρακάτω γεγονότα. Οτι:

- "Στην αίτηση που υπέβαλε (ο Ε. Γ.) δεν αναφέρονται τα συνημμένα εις αυτήν έγγραφα και παρουσιάζονται ψευδή γεγονότα ως αληθή. Αποκρύπτει ότι εκδιώχτηκε με το από 5.3.52 ΒΔ (ΦΕΚ 64/Γ/12.3.52) της Κυβέρνησης Ν. Πλαστήρα διά βαρέα πταίσματα.

- Ως κύριο αιτιολογικό της αντιστασιακής του δράσης παρουσίασε βεβαίωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), το οποίον, καίτοι φέρει Αριθμόν Πρωτοκόλλου (45/84/2.4.84), όπως διευκρινίζει η διοίκηση της ΠΕΑΕΑ: "Υστερα από λεπτομερή έρευνα του Αρχείου μας εξερχόμενο έγγραφο με τον παραπάνω αριθμό πρωτοκόλλου δεν υπάρχει, όπως καθαρά φαίνεται από το συνημμένο φωτοαντίγραφο του πρωτοκόλλου αλληλογραφίας του έτους 1984"!

"Είναι λοιπόν πασιφανές ότι το υποβληθέν έγγραφο στην Επιτροπή Αναγνώρισης (Πρωτοβάθμια Επιτροπή Κρίσεως Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΠΔ 379, άρθρο 9 παρ. 3) είναι πλαστό, επισημαίνει ο Β. Κεδίκογλου στην Ερώτηση και προσθέτει: "Εν προκειμένω, το φερόμενο ως έγγραφο της ΠΕΑΕΑ δεν είναι σύμφωνο και με το άρθρο 13 του Καταστατικού της, που επιβάλλει συνυπογραφή από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα και σφραγίδα). Ο ερωτών βουλευτής καταθέτει με την Ερώτησή του και τα σχετικά αντίγραφα των εγγράφων.

Τέλος σημειώνεται ότι "η αίτηση αναγνώρισης και τα φερόμενα ως συνημμένα σ' αυτήν έγγραφα, δηλ. Υπεύθυνη δήλωση του ιδίου και βεβαίωση της ΠΕΑΕΑ, δεν είναι μονογραμμένα, για την ταυτότητα, από τα μέλη της Επιτροπής Αναγνώρισης κλπ. Συνεπώς το πρακτικό της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κρίσεως είναι άκυρο", καταλήγει σχετικά ο Β. Κεδίκογλου ο οποίος συμπληρώνει ότι, πέραν όλων των παραπάνω η επιτροπή, καλή τη πίστει, δεν ερεύνησε τα γεγονότα που αναφέρονται (και) στο Φύλλο Στρατιωτικού Μητρώου του (Ε. Γ.). Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Β. Κεδίκογλου εκφράζει τη λύπη του "διότι συνέβη η κατάθεση της Ερώτησής μου να συμπέσει με την επιδείνωση της Υγείας του Υπουργού Δικαιοσύνης στον οποίο ολοψύχως εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Δυστυχώς, προστίθεται, η σημερινή μου (χτεσινή) Ερώτηση, είναι προϊόν επεξεργασίας μακρού χρόνου, από χτες (προχτές) ενωρίς είχε μοιραστεί στον Εβδομαδιαίο και Επαρχιακό Τύπο και σήμερα (χτες) όταν μοιράστηκε στον ημερήσιο Τύπο δεν εγνώριζα την εξέλιξη της καταστάσεώς του, μετά την έξοδό του προ ημερών, από το Ιατρικό Κέντρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ