Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάρχει παραβίαση του Συντάγματος

Δεν είναι μια απλή επιχείρηση διέλευσης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, επιχείρηση που εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και αυτό καθιστά παραβίαση του Συντάγματος. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο λέκτορας Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κ. Αντωνόπουλος,στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου.Θέμα της εκδήλωσης ήταν ο "αγώνας ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την επέμβαση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κόσσοβο".

Παρουσιάζοντας τη νομική διάσταση της υπόθεσης ο Κ. Αντωνόπουλος ξεκαθάρισε πως "υπάρχει παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας, αν η χώρα χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτική βάση για την εξέλιξη της επικείμενης επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο". Επίσης ξεκαθάρισε πως με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης οποιαδήποτε συμφωνία επιβληθεί υπό την απειλή βίας, ουσιαστικά δεν μπορεί να ισχύσει. Τέλος, μιλώντας για το ΝΑΤΟ ανέφερε πως ενώ δημιουργήθηκε ως αμυντικός οργανισμός και άρα πλέον, με τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, δεν έχει λόγο ύπαρξης, αντί να διαλυθεί, επεκτείνει τη δράση του και ενάντια στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Δ. Κρεωνάς,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε πως "η εφαρμογή της Νέας Τάξης Πραγμάτων από τους ιμπεριαλιστές, εκφράζεται τόσο από την επικείμενη επέμβαση στο Κόσσοβο, την παράδοση και σύλληψη του Οτσαλάν, καθώς και από την προσπάθεια που γίνεται για να χαρακτηριστεί τρομοκράτης κάθε λαός που αγωνίζεται". Επίσης ο Δ. Κρεωνάς επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί, όπως είπε, με τις επιλογές της ουσιαστικά συμπλέει με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών της περιοχής. Τέλος, κάλεσε το λαό μέσα από τις Ευρωεκλογές να στείλει ένα πρώτο ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, καταδικάζοντας την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τις επιλογές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αντιπολεμικές πρωτοβουλίες

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιπολεμικές πρωτοβουλίες των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας και στη Θεσσαλονίκη. Αύριο Παρασκευή στις 7μμ η Επιτροπή Ενάντια στον Πόλεμο, οργανώνει προβολή της ταινίας "Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται", στο χώρο του Πολυτεχνείου. Το Σάββατο στο χώρο της Α' Εστίας του ΑΠΘ, οργανώνεται ολοήμερη αντιπολεμική εκδήλωση. Παράλληλα συνεχίζεται το μάζεμα υπογραφών, ενάντια στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο και στην εμπλοκή της χώρας μας στο νέο πόλεμο που στήνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ