Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η αντιπολεμική συγκέντρωση

Νέο φράγμα, κόντρα στον πόλεμο, στήνουν οι κομμουνιστές της πόλης, με τη συγκέντρωση που οργανώνει η ΚΟΘ, στις 8 το βράδυ, με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Στις 7 μ.μ. οι προσυγκεντρώσεις

Αντίσταση! Αυτό είναι το μήνυμα. Και το απευθύνουν οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης, σε κάθε πατριώτη, αγωνιστή, δημοκράτη, φίλο της ειρήνης. Καλώντας τον να κάνει το αποφασιστικό βήμα, αρχίζοντας από σήμερα κιόλας, με τη συμμετοχή του στην αντιπολεμική συγκέντρωση που οργανώνει το ΚΚΕ. Κόντρα στο ρεύμα, κόντρα και στον καιρό. Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, είναι και κυριολεξία, καθώς από τα ξημερώματα χτες ο χειμώνας δείχνει ξανά τα δόντια του, με χιόνια, ακόμα και στην περιφέρεια της πόλης. Κι όμως, παρά το ότι αναμένεται ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, η συγκέντρωση θα γίνει!

Στελέχη της ΚΟΘ δήλωναν χτες χαρακτηριστικά: "Δε μας σταματά ο καιρός, δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Εχουμε σηκώσει τη σημαία του αγώνα, κόντρα στη νέα κατοχή που έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, σε συμφωνία με την κυβέρνηση και την ανοχή των άλλων κομμάτων. Η έκφραση που χρησιμοποιούν πλέον πολλοί άνθρωποι γύρω μας, "σώζετε την τιμή της πόλης" μας λένε, είναι χαρακτηριστική των ευθυνών που έχουμε αναλάβει, ειδικά μετά το σταμάτημα του ΝΑΤΟικού τρένου και τις διαδηλώσεις που έγιναν. Η αντιπολεμική συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη (σ.σ. σήμερα), είναι μέρος της κλιμακούμενης δράσης μας, όλης αυτής της πολύμορφης δραστηριότητας που έχουμε αναπτύξει για να έρθει στην επιφάνεια το οργανωμένο έγκλημα των ιμπεριαλιστών (ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ενωσης) σε βάρος των λαών της Βαλκανικής, για να καταγγελθεί η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο θανάτου. Δε φτάνει, βέβαια, μόνο η δική μας δράση. Καλούμε κάθε φίλο της ειρήνης να δώσει και το δικό του "παρών" σ' αυτό το πατριωτικό προσκλητήριο, να εκφράσει στην πράξη την αντίθεσή του στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο πολέμου, στην εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών έξω από την Ελλάδα".

Οι ΝΑΤΟικοί

Στις 10 φάλαγγες τη μέρα, έχει ανέβει ο ρυθμός μεταφοράς των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς το Κόσσοβο, με ενδιάμεσο σταθμό στα Σκόπια. Η έλευση αεροσκαφών που μεταφέρουν φαντάρους στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν καθημερινή, ενώ από σήμερα επαναλαμβάνονται και οι αφίξεις πλοίων με τροχαίο υλικό και πυρομαχικά. Η πλειοψηφία των στρατιωτών προωθείται σχεδόν αμέσως στα σύνορα, ενώ στο εμπορικό λιμάνι που πλέον έχει μετατραπεί σε απόλυτα στρατιωτικό παραμένουν γύρω στα 1.000 άτομα ως μονάδες υποδοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ