Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί

Κοινό ψήφισμα των πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

"Οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζουν την έντονη αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας στη μετατροπή της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής σε ορμητήριο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, ενάντια στους λαούς της Βαλκανικής.

Μια ολόκληρη πόλη στρατοκρατείται από χιλιάδες στρατιώτες που συμπεριφέρονται ως κατοχικές δυνάμεις, προσβάλλοντας βάναυσα τα φιλειρηνικά και δημοκρατικά αισθήματα, την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και προκλητικό το γεγονός να παρουσιάζονται ως ειρηνοποιοί αυτοί που συνέβαλαν τα μέγιστα στο αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που υποκινούν και υποθάλπουν τους εθνικισμούς, τις εμφύλιες διαμάχες, αυτοί που χρησιμοποιούν τις διάφορες ηγεσίες σαν πιόνια στη "σκακιέρα" των διεθνών ανταγωνισμών για το μοίρασμα της "λείας".

Αυτοί που αρνούνται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, της ανεξαρτησίας στους λαούς όπως της Κύπρου, του Κουρδιστάν και της Παλαιστίνης δεν πείθουν βέβαια κανέναν ότι ενδιαφέρονται ειδικά για τους λαούς στην περιοχή μας.

Μόνο η "διπλωματία" των λαών και των κοινωνικών κινημάτων μπορεί να αποτρέψει τα εντεινόμενα αδιέξοδα και την άμεση απειλή νέων καταστροφικών πολέμων στη γειτονιά μας. Οι βαλκανικοί λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα, έχουν πολλούς λόγους να αντιπαρατεθούν ενωμένοι στους μεγαλοϊδεατισμούς και σοβινισμούς των "ηγεσιών" τους, στη χρησιμοποίησή τους για την ικανοποίηση των σχεδίων των μικρών ιμπεριαλιστών που λυμαίνονται την περιοχή.

Εχουν κάθε λόγο να αρνηθούν, να μετατραπούν σε υλικό για την προώθηση των αγορών, την άνοδο των κερδών των πολυεθνικών, την άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών.

Απαιτούμε: Να αποχωρήσουν άμεσα τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από την πόλη μας! Καμία συμμετοχή της χώρας στην επέμβαση στο Κόσσοβο. Κανείς Ελληνας φαντάρος στο εκστρατευτικό σώμα. Ειρήνη στα Βαλκάνια. Σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σ' όλη την περιοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ