Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Πυκνώνουν τα "γεύματα"

Σε "γεύματα" προετοιμασίας και στήριξης του εγχειρήματός του επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος, εκτός απροόπτου, μεταφέρει την ημερομηνία εξαγγελίας ίδρυσης του κόμματός του για μετά το Πάσχα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει πυκνώσει τις τελευταίες μέρες τις επαφές και τα "γεύματα", στα οποία συμμετέχουν επιχειρηματίες, εκδότες, πανεπιστημιακοί, αλλά και ο ...Χριστόδουλος. Οπως αποκάλυψε η "Αθηναϊκή", προχτές το βράδυ, ο Δ. Αβραμόπουλος παρέθεσε δείπνο στο σπίτι του, στο οποίο παρακάθησαν ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Δ. Κοντομηνάς, η Μαρ. Λάτση με τον σύζυγό της, ο εκδότης Λυμπέρης και ο κ. Λαϊνόπουλος. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο δήμαρχος είχε την ίδια μέρα συνάντηση με ισχυρό εκδότη. Συνεργάτες, που κλήθηκαν χτες να σχολιάσουν τα "γεύματα", δήλωσαν ότι "κάθε τι που ετοιμάζεται θέλει και γεύματα", αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η απόφαση για την ίδρυση κόμματος έχει ήδη παρθεί και τα πάντα κινούνται για την υποστήριξή του. Η "κατάλληλη στιγμή" βρίσκεται ακόμα υπό αναζήτηση και θα εξαρτηθεί από το γενικότερο πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα. Πάντως, οι πιέσεις στον Αβραμόπουλο από επιχειρηματικούς κύκλους να προχωρήσει είναι τόσο ισχυρές, που, και να ήθελε, μάλλον δε θα μπορούσε να "κάνει πίσω".

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης εκτιμούσε ότι ο Αβραμόπουλος "ουσιαστικά κάνει πίσω" από την ίδρυση κόμματος, εξετάζοντας μια σειρά παραμέτρους που έχουν να κάνουν κυρίως με τις τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου, αλλά και με τη "μικρή απήχηση" που συναντά στους ψηφοφόρους. Οι συνεργάτες του Αβραμόπουλου θεωρούν ότι είναι θετικό στοιχείο για το νέο κόμμα ο "εφησυχασμός" της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή φράση "όσο ξαφνικό τόσο καλύτερο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ