Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρέος μας, η διεθνιστική αλληλεγγύη

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟΘ με τον πρόξενο της Γιουγκοσλαβίας

Τη διαβεβαίωση ότι είναι κατηγορηματική η άρνηση της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας να δεχτεί στο έδαφός της την παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, έδωσε χτες στη Θεσσαλονίκη ο πρόξενος της Γιουγκοσλαβίας στην πόλη, Radoslav Junkovic.Η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε στη διάρκεια συνάντησης του προξένου με αντιπροσωπεία της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Ο πρόξενος ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τις δραστηριότητες αλληλεγγύης που έχει αναλάβει.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έκφρασε στον πρόξενο της γείτονος χώρας, τη βαθιά ανησυχία του Κόμματος για τις τελευταίες εξελίξεις με τη διακίνηση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, μέσω Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, με τελικό προορισμό το Κόσσοβο, που συνθέτουν μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση.

Χαρακτήρισε τις κινήσεις αυτές των στρατευμάτων και τις πιέσεις που ασκούνται στην ηγεσία της Ν. Γιουγκοσλαβίας για αποδοχή των όρων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, σαν μέρος ενός γενικότερου ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού, που αποβλέπει στην τελική αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια.

Διαβεβαίωσε τον πρόξενο της Γιουγκοσλαβίας για τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και οπαδών του Κόμματος προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας στον αγώνα του για υπεράσπιση του δικαιώματός του να χειρίζεται τις υποθέσεις της χώρας του χωρίς ξένες στρατιωτικές και άλλες επεμβάσεις.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι το ΚΚΕ όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και πανελλαδικά, θα εντείνει τις προσπάθειές του για ενημέρωση του λαού και το ξεσκέπασμα των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Η συμπαράστασή μας στο σέρβικο και κουρδικό λαό, τόνισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, εκφράζει την αντίληψή μας και το διεθνιστικό χρέος αλληλεγγύης προς τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόξενος της Γιουγκοσλαβίας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις δραστηριότητες αλληλεγγύης προς το λαό της χώρας του. Ενημέρωσε στη συνέχεια την αντιπροσωπεία ότι ενώ υπάρχουν πιθανότητες για υπογραφή πολιτικής συμφωνίας στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας, αν γίνουν δεκτές οι τροποποιήσεις - παρατηρήσεις της γιουγκοσλαβικής πλευράς, στο νέο κείμενο που παρουσίασε η ομάδα επαφής, η ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί στο έδαφός της την παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ