Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΡΩΤΑ Η "ΝΕΑ ΤΑΞΗ""!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τον Οτσαλάν στα χέρια της τουρκικής κυβέρνησης και ζήτησε να μην... κουρδοποιηθεί η πολιτική ζωή, επειδή... "πρώτα η Ελλάδα"...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και ζητάει να μη... σερβοποιηθεί η πολιτική ζωή, επειδή... "πρώτα η Ελλάδα"...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επικαλείται το κενό που θα κάλυπτε η Τουρκία, αν η Ελλάδα αποστασιοποιόταν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γεγονός που θα ερχόταν σε αντίθεση με το ... "πρώτα η Ελλάδα"...

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί το λαό να μείνει σταθερά στο δρόμο της ΟΝΕ, να κάνει "φυγή προς τα εμπρός", επειδή... "πρώτα η Ελλάδα"...

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από τούτη την απλή αλήθεια: Οτι, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το σύνθημά της "πρώτα η Ελλάδα" σημαίνει "πρώτα η νέα τάξη", "πρώτα η πλουτοκρατία".

Οταν στρέφεσαι κατά του αγώνα του κουρδικού λαού. Οταν στρέφεσαι κατά του δίκαιου αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού. Οταν αποκαλείς σφαγείς τους ηγέτες της Γιουγκοσλαβίας. Οταν συμμετέχεις στο "νέο δόγμα του ΝΑΤΟ", που σημαίνει ότι συμμετέχεις στους σχεδιασμούς κατά όλων των λαών. Οταν διεκδικείς την πρωτοκαθεδρία στα Βαλκάνια μέσα από ένα φρενήρη ανταγωνισμό με την Τουρκία. Οταν γδέρνεις τον ελληνικό λαό μέσω της πολιτικής προς την ΟΝΕ, τότε το σύνθημα "πρώτα η Ελλάδα" απογυμνώνεται πλήρως και στη θέση του προβάλλει ανάγλυφα το πραγματικό: "Πρώτα η Ελλάδα της πλουτοκρατίας", "πρώτα η Ελλάδα των καπιταλιστικών κερδών", "πρώτα η Ελλάδα - θύτης των λαών"...

Αυτή εξάλλου είναι η περιβόητη παγκοσμιοποίηση. Αυτές είναι οι "μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας". Αυτό είναι το "σύγχρονο γίγνεσθαι", με το οποίο προσπαθούν να γανώσουν εδώ και χρόνια τα κεφάλια των εργαζομένων, προκειμένου να καλύψουν το δραματικό αποτέλεσμα της ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος και προκειμένου να υποτάξουν τους λαούς στις παμφάγες ορέξεις των μονοπωλίων.

****

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζοντας ως συμφέρουσα για το λαό την πολιτική τού "πρώτα η Ελλάδα", ταυτόχρονα συγκαλύπτει και τα εξής:

α) Τις εξελίξεις που έχουν συμφωνηθεί και προωθούνται στο Αιγαίο. Αναφερόμαστε στο σχέδιο διχοτόμησης - αμερικανοποίησης του Αιγαίου, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί, δίχως ωστόσο να κάνει λόγο γι' αυτό στον ελληνικό λαό. Και δίχως να δίνει απάντηση στο ΚΚΕ γι' αυτό το θέμα, αν και το Κόμμα μας το καταγγέλλει εδώ και τρία χρόνια!

β) Το ΚΚΕ δε θεωρεί ότι το Κυπριακό είναι εθνικό ζήτημα της Ελλάδας, αφού η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος - μέλος του ΟΗΕ.

Αφού, όμως, η κυβέρνηση το εντάσσει στα λεγόμενα εθνικά θέματα, τίθεται το ερώτημα: Γιατί αποκρύβει από τον ελληνικό λαό ότι προωθείται και η νομική διχοτόμηση της Κύπρου; Που πηγαίνει εδώ η στη διαπασών διακήρυξη ότι τα εθνικά συμφέροντα προηγούνται;

γ) Η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη συνόρων στο Αιγαίο, ενώ η ΕΕ, που την αναγνωρίζει, θεωρεί ότι το πού βρίσκονται αυτά τα σύνορα πρέπει να το βρουν η Ελλάδα και η Τουρκία!!! Αρα, το σύνθημα "πρώτα η Ελλάδα" βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τα σχέδια της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων".

δ) Το ίδιο ισχύει και με το εξής θέμα: Το ΝΑΤΟ και η ΔΕΕ δεν υπερασπίζονται τη χώρα - μέλος τους που θα δεχτεί επίθεση από άλλη χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ!

****

Ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, έχει η τοποθέτηση της κυβέρνησης, που συνδέει ευθέως το "πρώτα η Ελλάδα", με την ανάγκη, όπως είπε, "να μην αποστασιοποιηθεί η Ελλάδα από τους συμμάχους (ΝΑΤΟ - ΕΕ), για να μην καταληφθεί το κενό από την Τουρκία"!

Πού; Στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου διεξάγεται ένας ανελέητος ανταγωνισμός ανάμεσα στην ελληνική και στην τουρκική πλουτοκρατία και στις κυβερνήσεις τους, για το ποια από τις δύο χώρες θα κυριαρχήσει στην περιοχή. Για το ποια από τις δύο θα υπερισχύσει σε πολιτική και οικονομική επιρροή. Δηλαδή, ποια από τις δύο θα εκμεταλλεύεται περισσότερο από την άλλη τους βαλκανικούς λαούς, ποια θα ηγεμονεύει ως περιφερειακή δύναμη στο ιμπεριαλιστικό σύστημα!

Πρόκειται για μια πολιτική που θα φέρει περισσότερα βάσανα, περισσότερη φτώχεια, θύματα και τραγωδίες. Πρόκειται για μια πολιτική που θα είναι (ήδη είναι) σε βάρος και του λαού της Τουρκίας και του ελληνικού.

Στο παραπάνω θέμα και αυτή τη φορά ο Κ. Σημίτης ήταν ξεκάθαρος. Δεν τον χαρακτήριζε διγλωσσία, όπως υποστήριξε ο ΣΥΝ για να καλύψει βασικές δικές του θέσεις. Είπε τα σύκα σύκα. Και δεν τον καταλαβαίνει, μόνο όποιος δε θέλει να τον καταλάβει.

Πάντως, η λεγόμενη εσωκομματική δήθεν αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ τον καταλαβαίνει θαυμάσια. Και του συμπαραστέκεται θαυμάσια. Βοηθώντας έτσι πολλούς να καταλάβουν τι σόι αντιπολίτευση είναι και πόσες "διαφορές" έχει με την άλλη ομάδα στο ΠΑΣΟΚ...

****

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να στείλει Ελληνες στρατιώτες στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ. Αυτό είναι ένα από τα πιο αποδεικτικά χαρακτηριστικά της πολιτικής "πρώτα η Ελλάδα". Αφού "πρώτα η Ελλάδα", τότε η κυβέρνηση... δικαιούται (!) να στείλει στρατό όπου απαιτεί το συμφέρον της "νέας τάξης"! Δικαιούται (!) να ανοίγει δρόμους με στρατό, για να περάσει το κεφάλαιο! Δικαιούται (!) να λέει "ας σφάζονται οι διπλανοί, εμείς να έχουμε το κεφάλι ήσυχο"!

Αλλά κι ο λαός δικαιούται να ματαιώσει αυτά τα σχέδια και έργα της. Και όχι μόνο δικαιούται, αλλά έχει και υποχρέωση!

Μάκης ΜΑΪΛΗΣ

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από τούτη την απλή αλήθεια: Οτι, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το σύνθημά της "πρώτα η Ελλάδα" σημαίνει "πρώτα η νέα τάξη", "πρώτα η πλουτοκρατία"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ